Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ....Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Τραπέζης Πειραιώς, σε καθεστώς χρεοκοπίας (D – Default), από επιλεκτική χρεκοπία (SD – Selective Default) που είχε ενωρίτερα.
Ταυτόχρονα ο οίκος υποβάθμισε σε D, από CCC- προηγουμένως, και το μη εξασφαλισμένο χρέος (senior unsecured debt) της τράπεζας.
 
Όπως εξηγεί ο S&P, η απόφασή του να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις της Τραπέζης Πειραιώς είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της τράπεζας – την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – πως θα προχωρήσει σε προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά.
Σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης, η εν λόγω διαδικασία αφορά σε μια δυσμενή ανταλλαγή, γιατί καταδεικνύει πως οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη α
ξία (ως κέρδη) έναντι εκείνης των αρχικών τίτλων.
Δεδομένης αυτής της δυσμενούς ανταλλαγής και στη σκιά των capital controls που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τα τέλη Ιουνίου, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, σύμφωνα με τη μεθοδολογία μας, σχολιάζει ο οίκος.    
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: