Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ο....''ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ'' ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ !!!

Ενα μεγάλο θέμα που έχει ανακύψει είναι οι ελλείψεις στις δομές ειδικής αγωγής στα σχολεία. Πρόσφατα έκλεισε το σχολείο του Αιγάλεω λόγω κατάληψης από γονείς που αντιδρούν στις τεράστιες ελλείψεις.
«Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι τα πιο αδύναμα και πληρώνουν πολλαπλά τις επιπτώσεις της κρίσης. Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Ηδη προσλαμβάνουμε εκατοντάδες επιπλέον αναπληρωτές για να καλύψουμε τα κενά που προέκυψαν εφέτος. Θα συστήσουμε επιτροπή για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με στόχο έναν νέο νόμο-πλαίσιο για την ειδική εκπαίδευση. Πρόθεσή μας είναι να λειτουργεί ένα ειδικό σχολείο ανά διεύθυνση εκπαίδευσης. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας όμως είναι ένα νομοσχέδιο για την ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Εχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθειά τους. Γιατί λοιπόν όταν ένας εκπαιδευτικός προσφέρει δύο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγησή του;».
Ας δούμε όμως τι απάνταγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση το 2014 στον Λοβέρδο όταν πρότεινε αυτό ακριβώς, από το Tvxs η απάντηση του (φιλικό site του ΣΥΡΙΖΑ):                                        
syllogosperiklis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: