Έτσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (που ωστόσο θα αλλάζει τις επόμενες ημέρες προς το σκληρότερο) και στην ψήφιση παράλληλα ενός νέου οργάνου που θα αναλάβει να παίρνει τα σκληρά μέτρα όταν θα βρίσκεται η χώρα εκτός στόχων. Μεγάλη αξία θα έχει να δούμε και το είδος αυτού του οργανισμού και ποιος θα επιλέγει τα μέλη του.
Η σημασία της διαφάνειας στη διαπραγμάτευση γίνεται πλέον επιτακτική. Παρακολουθήστε όλα όσα ξέρουμε για το Μνημόνιο και τα μέτρα του μέχρι στιγμής στο OpenProject καθώς και την ανάλυση άρθρο-άρθρο του πολυνομοσχεδίου μαζί με τις κρυφές τροποποιητικές και καταργητικές διατάξεις.
Τι λέει ο Τσακαλώτος
Σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στάθηκε στις διαφορές εκτιμήσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018.
Ο υπουργός είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να νομοθετηθούν μέτρα που ενδέχεται να χρειαστούν ή να μη χρειαστούν (τα λεγόμενα contingency measures) σχολίασε οτι ούτε στη Γαλλία δεν μπορεί νομικά να συμβεί αυτό και πρόσθεσε ότι συμφώνησε μαζί του ο Γάλλος ομόλογός του Μισέν Σαπεν.
Όμως ο κ. Τσακαλώτος άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για έναν "μηχανισμό δέσμευσης" αντί για ψήφιση μέτρων λέγοντας ότι συζητούνται ιδέες και από την ελληνική πλευρά πάνω σε αυτό το θέμα.
Διαφωνούν ΕΕ και ΔΝΤ αλλά μπορούμε να φτάσουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, δήλωσε ο Υπουργός.
ThePressProject
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου