Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ....ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ''ΘΕΣΜΩΝ'' !!!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθήνων, η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών.
Στη συνάντηση βρίσκονται επί τάπητος τα θέματα που «καίνε» τους δανειστές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως επιμένουν στο αφορολόγητο όριο κοντά στα 8.000 ευρώ, απαιτούν περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και προτείνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αλλά και στον χαμηλό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας σε βιβλία, εφημερίδες κ.ά. Το χάσμα για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων παραμένει, με την Κριστίν Λαγκάρντ να κάνει ειδική αναφορά στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αλλάξει, το σύστημα «πάει κατευθείαν στα βράχια».

Μεγάλη είναι η απόσταση κυβέρνησης - θεσμών και στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων». Στο EuroWorking Group, της περασμένης Πέμπτης, εκπρόσωποι των θεσμών σημείωσαν ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει ελάχιστη πρόοδο, με τους δανειστές να επιμένουν στην πώληση και των εξυπηρετούμενων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: