Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ....Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ GREEKLISH !!!

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου αναμένεται να επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση greeklish.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, το υπουργείο ήδη προωθεί μια σειρά ριζικών αλλαγών για την εξεταστική περίοδο, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, από φέτος θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους, εφόσον το επιθυμούν, να απαντούν αποκλειστικά σε greeklish, μια κίνηση που, όπως λένε πηγές του υπουργείου, αναμένεται να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας που εμποδίζει την έκφραση τους σε μαθήματα όπως η έκθεση.
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι οι βαθμολογητές ήδη λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά σε greeklish, τα οποία όπως λένε μοιάζουν άλλωστε αρκετά μεταξύ τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υπουργείο μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τάμπλετ ή κινητού με οθόνη άνω των 5 ιντσών, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι μαθητές.
«Έχουμε περιπτώσεις όπου τα παιδιά προσπαθούν με τα δάχτυλα να ζουμάρουν το χαρτί με τα θέματα. Οι εξετάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα» λένε συνεργάτες του υπουργού, προσθέτοντας ότι εξετάζεται επίσης οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντούν με φατσούλες και stickers.
Τέλος, ένα νέο μάθημα κατεύθυνσης, αυτό της κατασκευής ονειροπαγίδων, αναμένεται να προστεθεί στην ύλη του Λυκείου από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο μάθημα οι υποψήφιοι θα εξετάζονται με μουσική υπόκρουση τραγούδια του Γιάννη Χαρούλη.                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: