Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΣΡ....ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ !!!

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που έχει οριστεί για το απόγευμα της Δευτέρας με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ ουσιαστικά έχει αρχίσει. Η κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της προτείνοντας για την προεδρία την σωρό του πρώην μητροπολίτη Καλλίνικου, και έτσι με αυτή την πρόταση προσπαθεί να πετύχει την πλειοψηφία των 4/5 που απαιτούνται καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Εν. Κεντρώων και Ποτάμι απάντησαν καταφατικά στην  πρόταση αυτή.
Και μπορεί στις πρωινές διαρροές του Μαξίμου να γινόταν λόγος για υποψήφιο – έκπληξη που η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί, ωστόσο όλα δείχνουν ότι στόχος της κίνησης αυτής ήταν η πρόταση της κυβέρνησης να απορριφθεί προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να εκτεθεί και να χρεωθεί την αδυναμία συγκρότησης της Ανεξάρτητης Αρχής, στην επικείμενη πέμπτη Διάσκεψη των προέδρων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την  αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του πρώην μητροπολίτη
στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας επιχειρούσε να αυξήσει την πίεση προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως μετά την απόφαση του ΣτΕ οι αρμοδιότητες διεξαγωγής του διαγωνισμού περνούν άμεσα στο ΕΣΡ .
Πρόσθετε δε πως «είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις» διότι «η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: