Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ : ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ....ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!

Στον «εκδημοκρατισμό» των Σωμάτων Ασφαλείας στοχεύει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας έναν στόχο που στις προγραμματικές τους δηλώσεις έχουν θέσει όλοι οι προκάτοχοί του της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.
«Η ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας είναι μία δύσκολη εξίσωση καθώς στην κοινωνία υπάρχει βία σε διάφορες εκφάνσεις, άρα και η ανάγκη προστασίας των πολιτών, αυτό που λέγεται δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, «θα πρέπει αυτή η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας να συνδυάζεται από την προσπάθεια να μην περιστέλλονται τα δικαιώματα των πολιτών, να μη γίνεται αιτία περιορισμού της Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «είναι μία δύσκολη εξίσωση, πρέπει να την απαντήσουμε προς όφελος της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετοχική και δημοκρατική αν και σημείωσε πως η προσπάθεια αυτή «έχει προφανώς ως εμπόδιο τις μνημονιακές πολιτικές που δεν την άφησαν ανεπηρέαστη». Πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει ανάγκη για θεσμικές αλλαγές με αυτά τα χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: