Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ....ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!! [ video ]

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί για δεύτερη χρονιά, επισημαίνοντας πως φέτος αυτό ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ και θα διανεμηθεί σε 4 εκατ. πολίτες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως για το 2017 «το μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ» και με στόμφο υποστήριξε ότι είναι «υπερδιπλάσιο σε σχέση με το περυσινό», αλλά όταν ξεδίπλωσε τα νούμερα η λαθροχειρία ήταν πασιφανής. Ανέφερε ότι από το σύνολο «τα 720 εκατ. ευρώ» θα είναι «έκτακτη ενίσχυση» και προέρχονται από το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα.
Τα 315 εκατ. ευρώ είναι - όπως παραδέχτηκε - για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφορών Υγείας των συνταξιούχων», δηλαδή από χρήματα που πλήρωσαν οι συνταξιούχοι και το κράτος είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει και ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνισε και αυτά σαν «κοινωνικό μέρισμα». Επίσης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων, θα δοθούν 360 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Πρόκειται για χρήματα που οφείλει το κράτος στη ΔΕΗ για έργα ηλεκτροδότησης στα νησιά και αντί να φορτωθούν απευθείας στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών φορτώνεται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Και αυτό το ποσό ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνισε σαν «κοινωνικό μέρισμα». Εκ των πραγμάτων, δεν πρόκειται για 1,4 δισ. ευρώ, αφού τα 675 εκατ. ευρώ είναι βεβαιωμένες οφειλές προς συνταξιούχους και ΔΕΗ!
Σε ό,τι αφορά το «μέρισμα» των 720 εκατ. ευρώ είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας - όπως και οι Αντ. Σαμαράς και Γ. Παπανδρέου - προσπαθεί να «αγοράσει» λαϊκή ανοχή στα μέτρα που «τρέχουν» και σε εκείνα που προ....νομοθετήθηκαν για το 2019 και το 2020 και επιφέρουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι αν πάλι δυσκολεύεστε να βρείτε τις διαφορές με τους προηγούμενους, με το σαξές στόρι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χαρείτε τώρα λοιπόν με το μέρισμα, για να ξεχάσετε το διαμέρισμα που θα σας πάρουν οι τράπεζες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση κόβει 240 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ για το επόμενο έτος, καθώς το κονδύλι από 320 που ήταν για το 2017 πέφτει στα 80 εκατ. ευρώ για το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: