Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

Την οργάνωση κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, που θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι αγρότες που συμμετείχαν την Κυριακή στην σύσκεψη που διοργάνωσε η «Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων» στη Λάρισα. Στη σύσκεψη της Λάρισας, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή αγροτών.  Ειδικότερα πήραν μέρος εκπρόσωποι από 13 Ομοσπονδίες και από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενώ την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας. Στην σύσκεψη μίλησαν επίσης εκπρόσωποι από όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί αναλυτικά σε νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα μέσα Ιανουαρίου. Εκεί θα εξετάσει η πορεία των προετοιμασιών και θα αποφασιστεί το αγωνιστικό πλαίσιο.
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι:
— Φορολογία για κάθε πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων.
—  Κατάργηση του νόμου που αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.
—  Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει το 100% από τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.
— Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
— Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να μη υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, καθώς και να υπάρξουν έργα υποδομής για την εξασφάλιση της άρδευσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ "αφιέρωσε" την χθεσινή Του Νίκη στην Κυβέρνηση και Συγκεκριμένα στον Αλέξη Μας! - Καλώς!

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ στον Αλέξη Μας μετά την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ το κάτωθι Ασμα:


"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ"

Στ’ αργαλειά και στο καρνάγιο
ΟΝΕΙΡΑ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ,
και μας δίνει το κουράγιο
των Φιλιών μας το Κρασί.

Τα Παιδιά στην Ελευσίνα
δε χαμογελούν ΠΟΤΕ,
είναι Πικραμένα Κρίνα
σαν το δάκρυ Σου, Χριστέ.
Τα Παιδιά στην Ελευσίνα
δεν γελούν σαν τα Παιδιά,
Περιμένουνε κι εκείνα
Ανοιξη και Πασχαλιά.

Καίν’ οι Μαύρες Τσιμινιέρες
ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,
Νύχτες οι δικές ΜΑΣ Μέρες
κι η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΗΜΟΣ.