Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΛΕΕΙ Ο ΟΗΕ !!!

Τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν ένα σχέδιο ψηφίσματος που θα δηλώνει ότι οποιαδήποτε απόφαση για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν έχει νομικές βάσεις και θα πρέπει να ανακληθεί. Προηγήθηκε η μονομερής αναγνώριση της Ιερής Πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία απόφαση που «άναψε το φιτίλι» διαταράσσοντας τις εύθραυστες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει ανέρθει στους οκτώ μετά και την κλιμάκωση της βίας που πυροδότησε η απόφαση της 6ης Δεκεμβρίου.
Το προσχέδιο, έκτασης μόλις μιας σελίδας, προωθείται από την Αίγυπτο και κυκλοφόρησε το Σάββατο μεταξύ των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν κατονομάζει συγκεκριμένα ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τον πρόεδρο Τραμπ. Σύμφωνα με διπλωμάτες, έχει ευρεία υποστήριξη αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα περάσει, καθώς οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο.
Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενδέχεται να διεξαχθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη. Για να εγκριθεί μια απόφαση πρέπει να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον εννέα μέλη και να μην θέσει βέτο κανένα από τα μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα).  efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: