Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΛΛ....ΑΛΗΤΗΡΙΑ !!!

Ποιος κατεβαίνει εναντίον ποιου;
Σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα είχε πει ο Σαμαράς και η Ντόρα, επί Καραμανλή, Upper Macedonia. Ο....''εθνάρχης'' Καραμανλής υπέγραφε Μακεδονία ΣΚΕΤΟ. Ο γέρος Μητσοτάκης όχι μόνο συμφωνούσε με το να μπει η λέξη Μακεδονία, αλλά είπε ότι σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα. Και τώρα ο Κυριάκος κατεβαίνει στην πορεία εναντίον του μπαμπά του. Δηλαδή κανονικά απόκριες. Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια τον Κυριάκο; Γιατί οι διοργανωτές δεν προέβησαν σε ανάλογες δράσεις το 2014, όταν ο Βενιζέλος, σαν υπουργός Εξωτερικών, είπε στον ΟΗΕ ότι προτείνει μια σύνθετη ονομασία. Για να μην μπερδευτούμε, μην φανταστούμε ότι ο Κυριάκος δεν έχει συμφωνήσει όλα αυτά τα χρόνια με τον όρο Μακεδονία. Απλά, το παιδί ψάχνει τρόπο να καθίσει στην καρέκλα. Απόκριες είναι και ντύθηκε χρυσαυγίτης.
Και του πάάάάει η στολή…!!!  Τελικά ο Μητσοτάκης από αλλού «την περίμενε», από αλλού θα του έρθει. Σύρθηκε στον εθνικολαϊκισμό παραδίνοντας τα κλειδιά στον Άδωνη μπας και γλιτώσει τη διάσπαση, αλλά αυτή μην αποκλείεται πλέον να έρθει και μάλιστα πιο γρήγορα. Οι Καραμανλικοί στα κάγκελα, οι φιλελεύθεροι επίσης, ενώ η Ντόρα με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Νομίζω οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προσθέσουν ένα ακόμη ερώτημα στις έρευνες τους: Ποιος
πολιτικός αρχηγός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μην αντέξει στη θέση του μέχρι τις εκλογές; Θα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι απαντήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας, παρακολουθεί άναυδη αυτούς που ξεπούλησαν τον όρο Μακεδονία να ηγούνται του συλλαλητηρίου. Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο όμως θα γίνει στα σπίτια μας, όπου θα παρακολουθούμε τα κανάλια που παραδόθηκαν στα μνημόνια να παριστάνουν τους αντιστασιακούς με επικεφαλής χουντικούς και ακροδεξιούς και πλήθος κόσμου με ηθική, εγκλωβισμένο μέσα σε μία πατριωτική παραζάλη με άγνοια ιστορικών δεδομένων. Δεν εννοώ αν η Μακεδονία είναι ελληνική, ελληνική είναι ασφαλώς. Εννοώ ότι στο συλλαλητήριο θα ξεπλένουν τις αμαρτίες τους στην κολυμπήθρα των αθώων οι πρωτεργάτες του ξεπουλήματος. Σήμερα θα ντυθούν καρναβάλια αυτοί που αποδέχθηκαν τον όρο Μακεδονία και θα ντυθούν χρυσαυγίτες. Δηλαδή θα τρελαθώ.

altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: