Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ''NOVARTIS''....ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ !!!

Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις σχετικά με τις επαφές του βουλευτή της ΝΔ και πρώην αν. υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με τις αμερικανικές αρχές ώστε να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα, ο Σ. Κούλογλου, αν και αρχικά απέφυγε να προβεί στην αποκάλυψη του ονόματος, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω πρόσωπο που φέρεται να είχε ζητήσει να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας αλλά το FBI αρνήθηκε, είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς. Τα όσα ακολούθησαν «τίναξαν» στον αέρα το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας από την κυβέρνηση στην υπόθεση Novartis.
Ο Μάριος Σαλμάς διέψευσε τον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι έχει δώσει κατάθεση σε τρεις δικηγόρους αμερικανικής νομικής εταιρείας, (FBI ???) που ήρθαν στην Ελλάδα, τους οποίους ενημέρωσε και για τα πορίσματα σχετικά με την υπόθεση Novartis που είχε ο ίδιος συντάξει. Όπως εξήγησε του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι «ως προστατευόμενος μάρτυρας». Το 2014 ο Μ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως ''ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους'', εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο Μ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα  ως ''μάρτυρας επιβεβαίωσης''[???] Κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες.
Το πρόβλημα ήταν ότι αυτοί που ψήφισαν τον νόμο των κουκουλοφόρων μαρτύρων καθώς και οι άλλοι που ψήφισαν τις επεκτάσεις του δεν προνόησαν να εισαγάγουν μία παράγραφο που να λέει ότι κουκουλοφόροι μάρτυρες δεν θα μπορούν να καταθέσουν εναντίον αυτών που ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο και τις επεκτάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: