Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΦΡΙ(Ν)ΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....ΚΟΜΒΟ'Ι' ΣΥΡΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΜΕΝΗ ΑΦΡΙΝ !!! [ video ]

Σε θέατρο γεωπολιτικών παιχνιδιών που ξεκινούν από τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς έχει εξελιχθεί η περιοχή της Αφρίν. Οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονται για πολιορκία της πόλης τη στιγμή που φιλοκυβερνητικοί μαχητές πορεύονται προς την περιοχή για να τις αποκρούσουν.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας μία αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές έχει μπει στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν με στόχο να αποκρούσει τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή.
Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Πρόκειται, ουσιαστικά για μαχητές παραστρατιωτικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Μπαράρ Αλ Άσαντ. Την είσοδο στην περιοχή της Αφρίν επιβεβαίωσε και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου με ένα μέσω ενημέρωσης που υπάγεται στη οργάνωση να αναφέρει ότι μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων άρχισαν να αναπτύσσονται στο σημείο.
Σε βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση οι μαχητές ακούγονται να φωνάζουν «Μία Συρία, μία Συρία» . «Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα» είπε ένας μαχητής, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Δαμασκού πως η Συρία δεν πρέπει να διαμελιστεί.
Το κρατικό πρακτορείο Sana κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη διάβαση απ' όπου πέρασαν οι μαχητές των «Λαϊκών Δυνάμεων» για να μπουν στο Αφρίν.
Σε ανακοίνωσή τους οι Κούρδοι της YPG χαιρέτισαν την άφιξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «θα λάβουν θέσεις στα σύνορα και θα συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και των συνόρων της».
Στον αντίποδα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις αυτές απωθήθηκαν από την περιοχή έπειτα από προειδοποιητικά πυρά του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σταμάτησαν περίπου δέκα χλμ από την πόλη της Αφρίν και άρχισαν να οπισθοχωρούν έπειτα από πυρά του τουρκικού πυροβολικού.
Η Τουρκία επιτίθεται με τανκς, αεροπλάνα, πυροβολικό, δύο μεραρχίες (20.000 άνδρες) και 5.000 ισλαμιστές και Τουρκμένους μισθοφόρους απέναντι σε 10.000 άνδρες και γυναίκες Κούρδους πατριώτες των YPG/SDF.
Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε με κόκκινο βέλος την κίνηση των Σύρων πολιτοφυλάκων, με μπλε την τουρκική εισβολή, με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται η επικράτεια της Εφρίν και με κίτρινα βέλη οι κουρδικές δυνάμεις.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη έφτασε στο σημείο να «καρφώσει» τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, και τον Ιρανό Πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, δηλώνοντας ότι επιτέθηκε πριν ένα μήνα στην Εφρίν αφού είχε συνεννοηθεί μαζί τους.
Τώρα όμως κάτι περίεργο συμβαίνει, αφού Σύροι σιίτες παραστρατιωτικοί - υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία και το Ιράν - εισήλθαν στην Εφρίν στο πλευρό των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: