Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟΝ !!!

Σε απολογία επειδή έκαναν παρεμβάσεις στην παραλιακή του Ρίου συνεργεία του Δήμου της Πάτρας, με σκοπό να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στο οδόστρωμα, καλεί τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την προσεχή Τετάρτη και μάλιστα στις 7 το πρωί!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΠΑΤΡΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΠΑΤΡΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΠΑΤΡΑ Η Κτηματική Υπηρεσία ζητά εξηγήσεις, με ποια άδεια ο Δήμος της Πάτρας, κάλυψε τις λακουβες που εμπόδιζαν την διέλευση οχημάτων και πεζών…
Το έγγραφο της κλήσης του Δημάρχου σε απολογία 1
Υπενθυμίζεται πώς τότε οι δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας ΡΑΠ και ''Αγωνιζόμενοι Πολίτες''από κοινού εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του Δήμου αναφέροντας τα εξής «ψαρεύοντας όμως σε θολά νερά»: "Είναι γνωστό άραγε στη δημοτική αρχή μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που είδαν το φως της δημοσιότητας  ότι ο δρόμος Ποσειδώνος έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα;
Αλήθεια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και η σημερινή που ασφαλτόστρωσε ένα κομμάτι του, πως παρέμβαιναν και κατασκεύαζαν ή επισκεύαζαν αυτό το δήθεν ορφανό δρόμο;
Η περί άλλων τυρβάζει στους ρυθμούς της καρναβαλικής κριτικής απαγόρευσης και δεν ασχολείται με τα απλά και τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών.
Γιατί προκαλεί ανησυχία και πολλαπλά ερωτηματικά η διάχυση της ευθύνης αρμοδιότητας για τον εν λόγω δρόμο μέσω των υπευθύνων της δημοτικής πλειοψηφίας ότι δεν πρόκειται για δημοτικό δρόμο!!γι αυτό δεν παρεμβαίνει και αναζητά μαζί δήθεν με τους κατοίκους τους αρμόδιους (κτηματική, αποκεντρωμένη, τροχαία) για το προσωρινό κλείσιμο και την επισκευή του.
Η λογική ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, φταίει ακόμα και ο Χατζηπετρής.. εκτός από τη δημοτική αρχή δεν αντέχει στη κοινή λογική.Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη περιοχή υπερδιπλασιάστηκαν τα δημοτικά τέλη και δεν υπάρχει δικαιολογία για την εγκατάλειψη που βιώνουν.
Καλούμε τη δημοτική αρχή Πελετίδη να σταματήσει το κρυφτούλι της δήθεν αναζήτησης άλλων υπευθύνων και να προχωρήσει στην ουσιαστική επισκευή και όχι σε μπαλώματα του δημοτικού δρόμου της Ποσειδώνος αλλά και όλης της παραλιακής μέχρι τον Άγιο Βασίλη άμεσα ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια."
ΡΑΠ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Ορφανός δρόμος η Ποσειδώνος - παραλιακή του Ρίου; Με αφορμή δημοσίευμα του thebest.gr


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ                                                                                                          Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική παράταξη ΡΑΠ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, χρεώνει στην Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών (Ποσειδώνος στο Ρίο κ.λπ.), που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα.
Επιστρατεύουν όπως συνηθίζουν τα ψέματα, για να προκαλέσουν σύγχυση, «ψαρεύοντας σε θολά νερά».
Γνωρίζουν ότι μεγάλο τμήμα των παραλιακών δρόμων, είναι χώροι αιγιαλού και παραλίας, είναι κοινόχρηστοι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, προστατεύονται και διαχειρίζονται μέσω των οικείων αυτοτελών Γραφείων Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία). Κάθε παρέμβαση ή έργο από τον Δήμο, θεωρείται παράνομη.               
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που και στον Δήμο μας, κινήθηκαν διαδικασίες, ακόμα και αυτόφωρες, για ανάλογες παρεμβάσεις.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης. Δεν μπορεί όμως να κρύψει την αλήθεια.
Η Δημοτική Αρχή, με αίτημά της, διεκδικεί fast track διαδικασίες (και νομοθετικές όπου απαιτείται) έναρξης των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης των παράκτιων υποδομών σε όλη την παραλιακή ζώνη και την άμεση χρηματοδότησή τους, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια.
Παρ’ όλα αυτά, όπως και στο παρελθόν, θα προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες εργασίες επισκευής, έστω και «παράνομα», με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων.                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: