Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ???

Με καταμετρημένο πάνω από το 50% των εκλογικών τμημάτων της Ιταλίας, οι κάλπες αναδεικνύουν πρώτο κόμμα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία του Φόρτσα Ιτάλια με τη Λέγκα του Βορρά. Ο λόγος τώρα περνά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
Οι «Πεντάστεροι» (M5S) προηγούνται με 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ενώ η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς συγκεντρώνει το 36,98% των ψήφων, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων.
Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, σύμφωνα με την Κοριέρε ντέλα Σέρα.
Μεγάλος χαμένος των εκλογών, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) που βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Όπως διαφαίνεται λοιπόν, μεγάλο μέρος των Ιταλών υπέκυψε στο λαϊκιστικό, ευρωσκεπτικό και ακροδεξιό συναίσθημα, που σαρώνει κι άλλες χώρες της Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: