Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΑΦΡΙΝ......!!! [ video ]

Εφτά χρόνια μετά την έναρξη του «εμφυλίου» πολέμου δι’ αντιπροσώπων μεταξύ των αδηφάγων Μεγάλων και μικρομέγαλων Δυνάμεων, η Συρία - μια από τις πλέον «κοσμικές» και συγκριτικά προοδευτικές και ευνομούμενες κοινωνίες της Μέσης Ανατολής - κείτεται σε συντρίμμια, με τον λαό της σφαγιασμένο και πεταγμένο σαν κλοτσοσκούφι στις τέσσερις γωνιές της Γης.
Το ολοκαύτωμα του τρόμου, που ξεκίνησε από τη σύλληψη μερικών νεαρών «γκραφιτάδων» στην Νταράα και μια αντικαθεστωτική διαδήλωση στην παλιά πόλη της Δαμασκού στις 15 Μαρτίου του 2011, στο αποκορύφωμα της προδομένης «Αραβικής Ανοιξης», λαμπάδιασε χάρη στη συνεχή ανατροφοδότηση της φλόγας από τους διαγ(κ)ωνιζόμενους σπόνσορες - «σωτήρες».
Κανείς δεν ξέρει ακριβώς, τα νούμερα δεν έχουν ψυχή – όμως το σίγουρο είναι ότι κάπου 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μισοί μισοί πολεμιστές και άμαχοι πολίτες.
Αλλα πέντε εκατομμύρια κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να ζήσουν το μαρτύριο της προσφυγιάς στις απανταχού Μόριες της απόγνωσης, κι εκατομμύρια ακόμη έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά, επήλυδες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, ξεριζωμένοι, πεινασμένοι κι ανήμποροι. Μάρτης του 2018, και η Συρία δεν υπάρχει πια, παρά μόνο στα χαρτιά και τους χάρτες. Και δεν της λείπει μόνο «το ‘να της ποδάρι, που της το παίξανε στο ζάρι», αλλά τα περισσότερα άκρα της...Εικόνες από την είσοδο των τζιχαντιστών συμμάχων των Τούρκων στην Αφρίν τρομάζουν. Κυρίως για την υποστήριξη που έδωσε σύσσωμη η Δύση αλλά και η ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν σ΄ αυτή την επιχείρηση κατά των Κούρδων, τους οποίους άπαντες πούλησαν.Τζιχαντιστές σύμμαχοι των Τούρκων σκυλεύουν πτώματα Κούρδων μαχητών, ψάχνοντας για λεφτά! Πολλά συγχρητήρια ξανά στην πολιτισμένη Ευρώπη αλλά και σ΄ όλους όσους στηρίζουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη βόρεια Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: