Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ !!!


Δύο σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον Παλαιστινίων στη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» προκάλεσαν την παρέμβαση της ισραηλινής πρεσβείας.
Το ένα σκίτσο, που δημοσιεύθηκε στις 10 Απριλίου, απεικονίζει έναν κρατούμενο που φέρει στο πέτο τη Λωρίδα της Γάζας στη θέση του κίτρινου αστεριού. Το δεύτερο σκίτσο, της 11ης Απριλίου, δείχνει έναν ελεύθερο σκοπευτή με ματωμένες παλάμες πάνω στο Τείχος των Δακρύων.
Με επιστολή της στην εφημερίδα, η πρέσβυς του Ισραήλ κ. Ιρίτ Μπεν-Αμπα κατηγόρησε το σκιτσογράφο για αντισημιτισμό.
Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την παρέμβαση και τη στοχοποίηση του Μιχάλη Κουντούρη. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων                                                                                        

Η Νάταλι Πόρτμαν αρνείται να βραβευθεί στο Ισραήλ μετά τις δολοφονίες Παλαιστινίων         

Η ισραηλινής και εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν αποφάσισε να μην μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα λάμβανε το βραβείο Genesis, ύστερα από τις πρόσφατες δολοφονίες Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.
Η ηθοποιός σχολίασε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα θλιβερά και ενοχλητικά για αυτήν» και για αυτό το λόγο δεν αισθάνεται άνετα να παρευρεθεί σε κανένα δημόσιο γεγονός στο Ισραήλ.
Μετά την ανακοίνωση της ηθοποιού οι διοργανωτές των Genesis Prize ακυρώνουν τη φετινή τελετή βράβευσης, που θα γινόταν τον Ιούνιο στο Ισραήλ.
Τα βραβεία Genesis δίνονται κάθε χρόνο σε γνωστούς ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής που «λειτουργούν ως έμπνευση για τις επόμενες γενιές Εβραίων χάρη στις επαγγελματικές επιτυχίες τους και στην αφοσίωση στις εβραϊκές αξίες και στον εβραϊκό λαό». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, το οποίο δίνεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που επιλέγουν τα τιμώμενα πρόσωπα.
Η φετινή βράβευση της Νάταλι Πόρτμαν είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Μετά τη στάση των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» η Πόρτμαν ακύρωσε το ταξίδι της. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά στις πολιτικές του Ισραήλ, καθώς έχει επανειλημμένα μιλήσει για τα ρατσιστικά σχόλια του Νετανιάχου τα οποία την εξοργίζουν. infowar

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: