Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΑ : ΜΟΤΕΡ ΚΛΑΚΕΤΑ....ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ !!!

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να «απόσχει» από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης που πιθανόν σχεδιάζει εναντίον της Συρίας μετά την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα, η ευθύνη για την οποία προσάπτεται από την Ουάσινγκτον στη Δαμασκό.
«Οι απειλές που διατυπώνετε έναντι της Συρίας θα έπρεπε να μας ανησυχούν, όλους μας, διότι μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων», είπε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα πρέσβη στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι. «Για άλλη μια φορά σας ζητώ, για άλλη μια φορά σας εκλιπαρώ,
να απόσχετε από την υλοποίηση των σχεδίων που καταρτίζετε αυτή τη στιγμή για τη Συρία», πρόσθεσε ο Νεμπένζια, λίγη ώρα αφότου απορρίφθηκε σχέδιο απόφασης που είχε προτείνει η Ρωσία - το τρίτο που καταψηφίστηκε κατά σειρά - και τασσόταν υπέρ της διενέργειας έρευνας για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, το Σάββατο.
Χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε την αμερικανική αλλά και την πρόταση της Μόσχας για τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα.
Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι στελέχη του θα μεταβούν στην περιοχή, για να διενεργήσουν έρευνα όσον αφορά την φερόμενη επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο, που έχει καταγγελθεί ότι στοίχισε τη ζωή σε έως και 60 ανθρώπους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, προειδοποίησε τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες. Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος - εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης. ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: