Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ....ΚΙ ΕΓΩ !!!

Ο σκύλος ως κατοικίδιο είναι αποδεδειγμένο ότι θα σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι, ορεξάτοι και θα ζεστάνει την καρδιά σας. Ωστόσο, οι σκύλοι μπορούν να κάνουν και πολλά περισσότερα, όπως το να βελτιώσουν τη συνολική ψυχική και σωματική σας ευεξία. Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κουτάβι ή έναν μεγαλύτερο σκύλο, συγκρατήστε τα παρακάτω οφέλη, που σίγουρα θα σας πείσουν να αποκτήσετε τον νέο σας φίλο:

Βελτιωμένη διάθεση

Έχει πια αποδειχτεί από τους ερευνητές: ο σκύλος κατοικίδιο μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Αρχικά, ο σκύλος μειώνει φυσικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης και βοηθά τους ανθρώπους να έχουν μια πιο θετική στάση στη ζωή και στις δυσκολίες της. Εκτός από τη μείωση της κατάθλιψης, βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων του στρες και αυξάνουν το ποσοστό ωκυτοκίνης στο σώμα μας- που είναι και αυτή που μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι και ξεκούραστοι.

Μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Μόλις αποκτήσετε τον κατοικίδιο φίλο σας, θα έχετε ένα πλάσμα, το οποίο θα είναι εξαρτημένο από εσάς για τη φροντίδα του- τάισμα, βόλτα, περιποίηση, πλύσιμο κλπ. Οι σκύλοι επίσης απατούν μια τακτική ιατρική φροντίδα- ακόμα και προληπτικές θεραπείες. Γι’ αυτό, ένα κατοικίδιο θα σας ενθαρρύνει να σηκώνεστε νωρίς από το κρεβάτι κάθε πρωί και να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα, το οποίο όμως παράλληλα θα ενισχύει με μαγικό τρόπο το συνολικό επίπεδο παραγωγικότητάς σας. Θα ολοκληρώνετε περισσότερα μέσα στη μέρα και θα νιώθετε και πιο ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας.

Υγιέστερη καρδιά

Αν έχετε σκύλο, είναι σημαντικό να τον βγάζετε βόλτα, για να διασφαλίζετε ότι ασκείται επαρκώς. Όταν γυμνάζετε το σκύλο σας, καταλήγετε να γυμνάζεστε κι εσείς- κάτι που θα βοηθήσει άμεσα την καρδιακή σας υγεία, το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και βέβαια θα βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Λόγω της δραστηριότητας και της κίνησης που προκαλούν οι σκύλοι, δεν μας κάνουν μόνο πιο ευτυχισμένους, αλλά αυξάνουν τα χρόνια ζωής μας με μια δυνατή καρδιάς.

Λιγότερη αίσθηση μοναξιάς

Όταν ο σκύλος είναι σαν μέλος της οικογένειάς σας είναι μια συνεχής συντροφιά. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για ανθρώπους που νιώθουν απομονωμένοι, όπως οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους ή oι έφηβοι που νιώθουν ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Έχοντας ένα σκύλο κατοικίδιο, νιώθουμε ότι έχουμε μια συνεχή παρουσία στο πλευρό μας, να μας κρατά συντροφιά, αλλά και να ακούει με υπομονή τις ανησυχίες και τα προβλήματά μας.

Λιγότερες αλλεργίες

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με σκύλους παρουσιάζουν λιγότερες αλλεργίες αργότερα στη ζωή. Αν έχετε παιδιά ή εγγόνια στο σπίτι σας και έχετε και έναν σκύλο, μπορείτε να περιορίσετε το ποσοστό ταλαιπωρίας που μπορεί να βιώσουν αργότερα από αλλεργίες. Αφήστε τα παιδιά όλων των ηλικιών να παίξουν μαζί του- αρκεί να πλένουν τα χέρια τους, πριν αγγίξουν τα μάτια, το στόμα ή την τροφή τους. Ο σκύλος δεν θα τα κάνει μόνο να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν παίζοντας, αλλά θα τα ωφελήσει και μακροχρόνια στην υγεία τους.
Όταν πάρετε ένα κατοικίδιο σκύλο, θα γεμίσετε ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες με εκείνον δίπλα σας. Αλλά μπορεί να μην έχετε ακόμα συνειδητοποιήσει ότι θα ωφεληθείτε επίσης με μυριάδες άλλους τρόπους. Μαθαίνοντας να τον φροντίζετε, να τον γυμνάζετε και να τον έχετε παντού μαζί σας, θα παρατηρήσετε μια σειρά σωματικών και συναισθηματικών οφελών, μα κυρίως θα κάνετε και εκείνον ευτυχισμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: