Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΚΙΝΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ !!!

Ο πόλεμος των οικονομικών αντιποίνων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με το Πεκίνο να προειδοποιεί με «άγρια αντεπίθεση» στους νέους δασμούς ύψους 100 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Γκάο Φενγκ, οι νέοι αμερικανικοί δασμοί συνιστούν ενέργεια «αδικαιολόγητη και υπερβολικά λανθασμένη».
Όπως τόνισε ο Γκάο, πλέον διεξάγεται μια μάχη μεταξύ μονομέρειας και πολυμέρειας στην οικονομία και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
«Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς (σ.σ. από τις ΗΠΑ) είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους» και αν τελικά επιβληθούν οι νέοι δασμοί ύψους 100 δισ. δολαρίων η Κίνα «είναι πλήρως προετοιμασμένη, και δεν θα διστάσει, να αντεπιτεθεί άγρια», είπε, και «με όποιο κόστος». Σημειώνεται πώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικού χρέους, κατέχοντας 1,17 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα.
Και μόνο αυτό το στοιχείο καθιστά την Κίνα πολύ….επικίνδυνη για τα σχέδια του Donald Trump να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Με άλλα λόγια, η Κίνα είναι στην ουσία ένας χρηματοδότης των αμερικανικών ελλειμμάτων, για τα οποία ο Trump πολλάκις έχει αναφερθεί αλλά και έχει κατηγορήσει τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: