Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ !!!

Επειδή το ανάθεμα ( για ό,τι βλέπουμε ως εικόνα σε διάφορα σημεία της πόλης, από ξερά χόρτα, σκουπίδια, ρύπανση κλπ) πέφτει στο δήμο και ειδικά στην Υπηρεσία Πρασίνου, είναι καιρός να ειπωθούν τα πράγματα με τ΄ονομά τους. Γιατί είναι άδικο να επικρίνεται μια δημοτική υπηρεσία και, αδιαμαρτύρητα, να φορτώνεται αυτή όλες τις ευθύνες, οι οποίες ανήκουν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες. Κι επειδή οι δημότες δε γνωρίζουν τους χώρους ευθύνης κάθε φορέα (ούτε υποχρεούται να ξέρουν), βολεύει στους φορείς να παίζουν το κρυφτούλι , να μην φροντίζουν τις εκτάσεις που κατέχουν και να επιχαίρουν για τις επιθέσεις κατά του δήμου.
Εκτός των άλλων, επιδεικνύουν και μια πρωτοφανή προκλητικότητα γιατί, ενώ τελικά ο δήμος αναλαμβάνει να φροντίσει - ως μη όφειλε - και τους δικούς τους χώρους, το ΄΄ευχαριστώ΄΄ είναι να επιρρίπτουν και πρόστιμα στο δήμο για αστείες αφορμές, έτσι για να βρισκόμαστε σε αντιπαλότητα.
Ας δούμε με στοιχεία τους χώρους και τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων .

ΟΣΕ : Η Πάτρα έχει 40 χιλιόμετρα σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο σε όλη του την έκταση θυμίζει ζούγκλα . Η δε Πολεοδομία που ορίζει τα όρια των ιδιοκτησιών, αναφέρει σε έγγραφό της ότι 10 μέτρα αριστερά και 10 μέτρα δεξιά της γραμμής, είναι χώρος ιδιοκτησίας του και οφείλει να τον συντηρεί.
Από την πλευρά του ο δήμος στέλνει συνεχώς έγγραφα στον ΟΣΕ και τον καλεί να προβεί σε καθαρισμούς (έχουν γεμίσει γειτονιές με φίδια και αρουραίους) και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα φιλοτιμήθηκε να απαντήσει. Στο έγγραφό του, λέει : ΄΄Πραγματοποιήσαμε διαγωνισμό ανάθεσης έργου στις 22 Μαίου, αλλά κηρύχθηκε άγονος. Νέο διαγωνισμό θα κάνουμε σε, περίπου, 3 μήνες.

Παρακαλούμε ενεργήστε εσείς με δικά σας συνεργεία και πριν ξεκινήστε τις εργασίες να μας ενημερώσετε΄΄!! (θράσος ανεκδιήγητων τύπων).
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας : Πόσοι γνωρίζουν στην πόλη ότι η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για χιλιόμετρα βασικών δρόμων, που οφείλει να συντηρεί και να φροντίζει; Σίγουρα, ελάχιστοι. Κι επειδή αυτό το γνωρίζουν στην Περιφέρεια, δεν βάζουν χέρι πουθενά !

Στη δικαιοδοσία τους είναι όλη η παλαιά εθνική οδός (και προς Αθήνα και προς Πύργο), οι παραγλαύκιες οδοί, η Ακτή Δυμαίων, η Ελ.Βενιζέλου (από Εγλυκάδα μέχρι το νέο λιμάνι), ο Νέος Δρόμος (από Κουρτέση μέχρι την έξοδο της πόλης, όπου σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν τα παρτέρια με τα ξεραμένα φυτά και χορτάρια- γίγας!). Η κατάσταση αυτών των δρόμων δε φαίνεται όμως να ενοχλεί ή, αν ενοχλεί κάποιους, αποδέκτης παραπόνων γίνεται μόνο ο δήμος.
Ωστόσο, αυτοί που κόπτονται για τον τουρισμό ή, τέλος πάντων, την επισκεψιμότητα της πόλης, δε βλέπουν ότι οι δύο είσοδοί της – που δίνουν και την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη – έχουν αποκρουστική εικόνα ; Και τι κάνουν γι αυτό; Απολύτως τίποτα, παρά ζητάνε μονίμως από το δήμο να βάλει πλάτη, να κάνει δηλαδή και τα δικά τους. Μετά βάζουν και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος να επιβάλλει πρόστιμα στο δήμο, επειδή κάνει – άκουσον άκουσον – δεντροφυτεύσεις !
Εν συνεχεία έχουμε την Κτηματική (άλλα πρόστιμα αυτή), τη ΔΕΗ ,το Δασαρχείο, το Πανεπιστήμιο, το ΠΕΑΚ κ.ά που έχουν φορτώσει στον…κόκορα τη φροντίδα των χώρων ευθύνης τους.
Και πάμε τώρα να μιλήσουμε για το ΄΄μαύρο πρόβατο΄΄, την υπηρεσία Πρασίνου, στην οποία εργάζονται 21 υπάλληλοι (15 άνδρες και 6 γυναίκες) για να φροντίσουν 250 πλατείες, 260 σχολεία, 130 παιδικές χαρές,
εκατοντάδες στρέμματα κοινοχρήστων χώρων, χιλιάδες δέντρα, συν τις εκτάσεις των άλλων φορέων. Σημειωτέον ότι, στο δήμο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν πάνω από 20 χρόνια και αυτοί οι λίγοι είναι αναγκασμένοι να βγάλουν όλη τη δουλειά, αφού οι προσλήψεις απαγορεύονται.
Επομένως τι λέτε ; Φταίνε οι ΄΄21΄΄ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στα αιτήματά μας ;
Αν φταίνε να τους εκτελέσουμε !
ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΑΑΑΑΑ.....
Στάθης Κεραμιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: