Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ''ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ''....ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ !!!

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι περιμένει από το Eurogroup της Πέμπτης απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενώ εκτίμησε πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να δρέψουμε τους καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας.
Ανακοίνωσε ότι και τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου έχουν ικανοποιηθεί από την Ελλάδα και κάλεσε τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Αθήνα, μέσω της ρύθμισης του χρέους.
Υπογράμμισε πως χρειάζεται ένας «ισορροπημένος συμβιβασμός» που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και έκανε λόγο για απόφαση που περιμένει η Ελλάδα μετά από χρόνια θυσιών. «Μετά από οκτώ χρόνια χρηματοοικονομικής βοήθειας και επώδυνων θυσιών του ελληνικού λαού, το Eurogroup αύριο πρέπει να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να ολοκληρωθεί θετικά το ελληνικό πρόγραμμα».
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ όμως, δήλωσε
δήλωσε ότι το «μενού» των πιθανών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια και αποκλείει το ενδεχόμενο κουρέματος, ενώ υποστήριξε ότι οι δανειστές έχουν προσφέρει κατά το παρελθόν μεγάλη ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα.
«Το είδος των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους διευκρινίσθηκε από το Eurogroup πριν από δύο χρόνια. Αναφέρθηκε πολύ καθαρά ποια είδη μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι πιθανά. Επομένως, γνωρίζουμε ακριβώς το μενού που είναι διαθέσιμο και το Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποια μέτρα είναι κατάλληλα υπό αυτές τις συνθήκες.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγάλη ελάφρυνση χρέους στο παρελθόν. Και αυτό ωφελεί ήδη πολύ τον ελληνικό προϋπολογισμό σήμερα. Επομένως, το ερώτημα είναι πόσο περισσότερη χρειάζεται. Σίγουρα όχι «κούρεμα», αλλά πιθανόν κάποια μέτρα για να υπάρχει και πιο μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: