Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ....ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ !!! [ video ]

Η κυβέρνηση του κόμματος που μιλούσε για «κούρεμα», για «απομείωση» και για «διαγραφή» του χρέους, η κυβέρνηση που ήδη από το τρίτο Μνημόνιο υπέγραψε ότι «ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί», η κυβέρνηση που έβαλε την υπογραφή της κάτω από το κείμενο «οι ελληνικές αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους  να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως», μιλά για «ελάφρυνση χρέους» και στήνει τα προεόρτια της φαραωνικής επικοινωνιακής προπαγάνδας της «εξόδου από τα Μνημόνια».
    Φυσικά τα περί «ελάφρυνσης του χρέους» είναι μια ακόμα απάτη με την οποία το κρέας βαφτίζεται ψάρι. Στην ουσία οι διευθετήσεις μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πως η Ελλάδα θα τους πληρώνει και μετά το 2030 και αενάως (και όχι αν θα τους πληρώσει), για ένα χρέος το ληστρικό χαρακτήρα του οποίου θα δούμε στην συνέχεια, να παρουσιάζεται σαν «ελάφρυνση». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε για την υλοποιήσει όλων των μνημονιακών μέτρων και όσων έχουν νομοθετηθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς και να υλοποιήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα:
α) Στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής: Δεσμεύτηκε για ενοποίηση ολοσχερώς των συνταξιοδοτικών ταμείων σε έναν ενιαίο φορέα (ΕΦΚΑ), να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι περικοπές, στο σύστημα παροχών (αναπηρία, στέγαση, μεταφορές).
β) Στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας:  Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την εξυγίανση των κόκκινων  δανείων, με ότι αυτό σημαίνει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ την ίδια στιγμή να διαθέσουν τα μερίδια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις συστημικές τράπεζες, προσφέροντας νέα κεφάλαια στους τραπεζίτες. 
Είναι ενδεικτικό ότι στο κείμενο της απόφασης του Eurogroup γίνεται αναφορά στις περικοπές των συντάξεων που ξεκινούν από 1η Ιανουαρίου 2019. Όπως προκύπτει από τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών από μία έως τρεις συντάξεις θα είναι η απώλεια λόγω προσωπικής διαφοράς μετά την περικοπή του 18%.
Δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060!
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε πως η Ελλάδα θεσμοθέτησε πάνω από 450 νομοθετικές δράσεις(!) οι οποίες ήταν συχνά δύσκολες για τον ελληνικό λαό.
Στην απόφαση του Eurogroup, ξεκαθαρίζεται ότι θα συνεχιστεί η σκληρή δημοσιονομική πολιτική και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Εισημαίνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «πρέπει να περιέχουν κίνητρα που θα διασφαλίζουν ισχυρή και συνεχή εφαρμογή από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος». 
Το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ. «Η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι αυτό συνεπάγεται ένα πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2,2% του ΑΕΠ κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060».

Σε ό,τι αφορά την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το Eurogroup υπενθυμίζει ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το χρέος μειώνεται σταθερά».
Επίσης, σημειώνεται ότι «βάσει της ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Eurogroup θα επανεξετάσει στο τέλος της περιόδου χάριτος, το 2032 εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα χρέους».
Ουσιαστικά οι δανειστές, ως καλοί τραπεζίτες, έδωσαν στην Ελλάδα μια χρονική επιμήκυνση για την αποπληρωμή των δανείων, διασφαλίζοντας ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο κεφάλαια και τόκοι, χωρίς να προχωρήσουν σε καμιά ονομαστική μείωση του χρέους.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δήλωσε πίστη στη συνέχιση των πολιτικών εξαθλίωσης του ελληνικού λαού μέσω της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία και δεσμεύτηκε ότι από το ξεπούλημα της τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή των δανείων. 
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία μείωση του χρέους. Μια επιμήκυνση των δανεικών δόθηκε. Δεν υπάρχει καμιά ελάφρυνση, παρά τους υποκριτικούς κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Αντίθετα υπάρχουν δεσμεύσεις και μέτρα μέχρι το 2060.  
Με άλλα λόγια έσφιξαν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού «επιμηκύνοντας» το σχοινί…      

Δεν υπάρχουν σχόλια: