Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ : ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....''Α Λ Τ Σ Χ Α 'Ι' Μ Ε Ρ'' !!!

Σε κατάσταση υστερίας πρέπει να έχει περάσει, λογικά, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Λευκού Οίκου, προσπαθώντας να ''μαζέψει'' τα ''συντρίμμια'' που αφήνει πίσω του ο Τραμπ κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ή τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Από χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε νέο επεισόδιο - το οποίο έχει όλα τα ''φόντα'' να εξελιχθεί σε διπλωματική κρίση - όταν χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο μια «πολύ μικρή χώρα» οι κάτοικοι της οποίας όμως είναι «πολύ επιθετικοί»…. !!!
Στο Ελσίνκι δε, αντικρούοντας τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα συνεχίζει να αναμιγνύεται στις αμερικανικές εκλογές, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι η χώρα του δεν είναι ρωσικός στόχος.
Προχθές ο Τραμπ επιχείρησε να υπαναχωρήσει από τις δηλώσεις που έκανε στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι ότι, ''πιστεύει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από ότι τους επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών'' αναφορικά με τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων πριν την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα σήμερα, κατά πόσον η Ρωσία εξακολουθεί να θέτει στο στόχαστρο της, τις ΗΠΑ, ο Τραμπ κούνησε το κεφάλι του και απάντησε ''Όχι''.
«Ο πρόεδρος… έλεγε ''όχι'' στην απάντηση ερωτήσεων» !!!, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς σε συνέντευξη Τύπου αργότερα.
«Ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του εργάζονται πολύ σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αναμιχθεί στις εκλογές μας όπως έκαναν στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: