Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣ....ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕΕΕΕ....ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ....!!! [ video ]

''Όλη η χώρα σε μία φωτογραφία''. Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας κώλος, ένας ήλιος της Βεργίνας και κάνα εικόνισμα της Μεγαλόχαρης. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες τη νύχτα, έπειτα από ένα μπαράζ άγριων επιθέσεων που δέχτηκαν πολλοί σύνδεσμοι φίλων της Κοινωνιολογίας. Όπως μαρτυρούν όσοι βρέθηκαν στα σημεία των επιθέσεων, θύτες της καλά ενορχηστρωμένης αυτής επιχείρησης υπήρξαν φανατικοί οπαδοί των Λατινικών, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν την αντικατάσταση του αγαπημένου τους μαθήματος από την Κοινωνιολογία.
Οι φαν των Λατινικών, εκτόξευσαν φλεγόμενα βιβλία Κοινωνιολογίας, έγραψαν συνθήματα με λατινικές φράσεις στους τοίχους και ενεπλάκησαν σε βίαιες συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τη στιγμή που επενέβησαν οι άνδρες της Αστυνομίας. Πάντως, η κατάσταση εξακολουθεί και μυρίζει μπαρούτι, με τις αρχές να είναι σε επιφυλακή, ενώ ήδη οι φίλοι των Λατινικών διοργανώνουν νέες πορείες διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας, με μπροστάρη....τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν συμπαθεί την κοινωνιολογία. Γιατί; Μα διότι, όπως πιστεύει, ο λόγος που θα τη διδάσκονται και θα εξετάζονται σε αυτήν οι μαθητές, είναι γιατί η κυβέρνηση θέλει....''να τους κάνει αριστερούς''.

Θεωρεί πως το να γνωρίζει κανείς το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ως πολίτης είναι λάθος και αντιθέτως είναι εξαιρετικά χρήσιμο το να παπαγαλίζει μεταφράσεις λατινικών κειμένων. Μας λέει δηλαδή ότι η κριτική σκέψη, την οποία ένας μαθητής πιθανόν και να μπορεί να αποκτήσει μέσα από το μάθημα της κοινωνιολογίας είναι κάτι που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και οι συν αυτώ (βλ. Βορίδης), αντιπαθούν. Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Πρόκειται για τον επίσημο πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτός ο κύριος είναι αντιπρόεδρος κόμματος που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ο Γεωργιάδης έλαμψε και πάλι.
Τελικά μήπως, λέω μήπως ο Αδωνης Γεωργιάδης ήταν αρκετά πιο συγκρατημένος. Τα παιδιά, είπε, η Κοινωνιολογία τα κάνει ''αριστερά''... Για να γίνουν κομμουνιστές θα πρέπει, μάλλον, να παρέμβει και η Βιολογία, που τα....''κάνει και άθεα''....

Δεν υπάρχουν σχόλια: