Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019. ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ !!! [ video ]

Συνεχίζονται οι διεργασίες στους κόλπους των τριών δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας που το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί κοντά στο να καταλήξουν σε κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου του 2019. Η συμφωνία για συνεργασία πρέπει να θεωρείται δεδομένη ανάμεσα στην παράταξη ''ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη'' που είχε ως επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό
και εκείνη των ''Αγωνιζόμενων Πολιτών''
που ως υποψήφιο δήμαρχο είχε τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, καθώς και η τρίτη παράταξη ''Τώρα για την Πάτρα'', που είχε δημιουργήσει ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Από την άλλη, θετικά απάντησε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοτική παράταξη της ''ΡΑΠ'' (ΣΥΡΙΖΑ), ο επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας ''Νέα Πόλη'' (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)  Κ. Χριστόπουλος, με αφορμή  σχετική ερώτηση, που του έγινε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Γ. Γεωργόπουλου  ''Πράσινο, Κόκκινο σε γαλάζιο Φόντο'' στο ''Ράδιο Γάμμα''. https://www.mixcloud.com/radiogamma/ο-κώστας-χριστόπουλος-ζωντανά-στην-εκπομπή-του-γιάννη-γεωργόπουλου/  Ο Κ. Χριστόπουλος επεσήμανε πως ''βεβαίως και θα συνεργαζόμουν με την ΡΑΠ, την οποία αποτελούν άνθρωποι που νοιάζονται για την πόλη'', προσθέτοντας πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της παράταξής του σε ένα νέο δημοτικό σχήμα, το οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα ηγηθεί, λοξοκοιτώντας πρός  ''γυρολόγους'', πολιτικά υπόλοιπα, που οι επιλογές τους, τους οδήγησαν στην αφάνεια και ψάχνουν τώρα ένα πολιτικό αντίπαλο ή ένα πολιτικό θέμα και κάνουν ντόρο για να βγουν από την αφάνεια και να θρέψουν την ανάγκη τους για δημοσιότητα.
Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος, που με Συνεντεύξεις τύπου, ''συνταρακτικές αποκαλύψεις'', και ανακοινώσεις, έχει επιδοθεί σε μια απίστευτη λασπομαχία κυρίως στο πρόσωπο του Κ. Πελετίδη.
Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ανύπαρκτου  Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που ηγείται με την ''Ελληνική Λύση'' του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελλόπουλου, δεν απέκλεισε τη συνεργασία στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, όχι μόνο με τον Βελλόπουλο αλλά και με άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς που πιστεύουν στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Προ μηνός το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης, μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος, σε φουλ αντικομμουνιστική ανάρτηση έγραφε: "ΑΝΤΙ ΕΠΙΜΥΘΙΟΥ....Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Πάτρα, οφείλει να βρει τον προσφορότερο τρόπο για να απαλλαγεί η Πόλη, απο το σταλινικό Νεάντερταλ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!!" Πάλι καλά που δε λέει και....''θα σας εξαφανίσομεν…'' Υπόψη πως δε μιλάμε για κάποιο τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει το ακαταλόγιστο κι εκφράζει απλά προσωπικές απόψεις. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε καν να καταφέρει να βρει υποψήφιο που να βγει έστω δεύτερος απέναντι από τον Πελετίδη, αφού οι αριστεροί και προοδευτικοί ψήφοι σχεδόν αποκλειστικά θα πάνε στον πλέον επιτυχημένο, κατά γενική ομολογία Δήμαρχο, οι παραπάνω δηλώσεις ισοδυναμούν με πρόθεση κοινής καθόδου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε υποψήφιο είτε προέρχεται από ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ή τη ΔΗΜΑΡ, ή το ΠΟΤΑΜΙ, αρκεί να ρίξουν από τον δημαρχιακό θώκο τον Πελετίδη.   Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς οι συζητήσεις με άλλους ανθρώπους, εκτός παράταξης συνεχίζονται. Όσο όμως και αν δεν γίνεται αναφορά σε ονόματα κι επικεφαλής, ένα θέμα που θα έκρινε την κοινή κάθοδο ή όχι είναι και το πρόσωπο εκείνο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ''ομπρέλα'' ανάμεσα στις παρατάξεις και να εκφράσει την βούληση για συνεργασία και άνοιγμα στην κοινωνία το Patrinaki.com αποκαλύπτει ότι, στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα, μεταξύ αυτών και τα όνόματα του Ηλία Ψινάκη και του Σπυράκου Γρίβα, οι οποίοι δηλωσαν ότι σκέπτονται να δεχτούν και οι δύο μαζί και μόνοι . Ειδικά ο Ηλίας Ψινάκης έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά...''Αν και είμαι πολύ κουρασμένος και χρειάζομαι άμεσα διακοπές, η προτασή σας με τιμά και γι αυτό δέχομαι να είμαι κοινός υποψήφιος στην Πάτρα που έχει άλλωστε και τα καλύτερα....ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ'' !!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: