Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ....ΣΤΟ ''ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ'' !!!

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη  11 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολόγοι της χώρας αντιδρώντας στην εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Την απεργία έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ συμμετέχουν και τα Σωματεία Εκτάκτων Αρχαιολόγων και Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 10.30 π.μ. Την εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μνημείων καταγγέλλει η ΔΑΣ εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού, καλώντας «τα Σωματεία του ΥΠΠΟΑ να οργανώσουν την απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 11 Οκτώβρη και να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με γενική απεργία στις 8 Νοέμβρη».

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΤΟ ΚΕΤΧ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!

Το κάστρο της Πάτρας , το Ρωμαϊκό της Ωδείο το ΚΕΤΧ, αλλά ακόμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, φέρονται να είναι μεταξύ των ''λάφυρων'' που απέσπασαν οι δανειστές, μέσω της μεταφοράς τους στο υπερταμείο, στο πλαίσιο των….''εγγυήσεων'' που ζητούσαν κάθε φορά που άνοιγαν τη στρόφιγγα και συμφωνούσαν σε ένα....''πρόγραμμα''.
Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΤΧ ΠΑΤΡΑΣ
Από αυτά, 225 ακίνητα είναι στο Νομό Αχαΐας και επειδή η Κυβέρνηση, για άκόμα μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα. Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων, και εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου κι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία προβλεπόταν από το δεύτερο ακόμα μνημόνιο.Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΑΤΡΑΣ
Το Υπερταμείο, επίσημα ''Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.'' είναι ένα κατασκεύασμα των δανειστών το οποίο θα υποθηκεύσει τη σημερινή και μελλοντική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια.
Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς σαφή λόγο, για έναν αιώνα προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν στη δημιουργία υπεραξίας για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις....''τέσσερις θυγατρικές του ταμείου''. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο δήμος Πατρέων έχει κινηθεί για να μάθει ποια είναι τελικά όλα τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στη λίστα καθώς προτίθεται να αντιδράσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως ψεύτες και συκοφάντες αυτούς που αποκάλυψαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επικαλούμενος την παράγραφο 4 του άρθρου 196 του νόμου 4389/2016 που λέει:
«Η κυριότητα και νομή όλων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μεταβιβάζονται αυτομάτως στην ΕΤΑΔ χωρίς αντάλλαγμα, με τις κατωτέρω εξαιρέσεις:
α. Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι,
β. περιοχές Ramsar,
γ. περιοχές Natura,
δ. αρχαιολογικοί χώροι,
ε. αμιγώς δασικές εκτάσεις, και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής.
Σε περίπτωση που μέρος ακινήτου εμπίπτει σε μία από τις ανωτέρω εξαιρέσεις, η κυριότητα του μέρους του ακινήτου που δεν εμπίπτει σε μία από τις ανωτέρω εξαιρέσεις μεταβιβάζεται στην ΕΤΑΔ σύμφωνα με τα ανωτέρω.»
Αυτό που ξέχασαν να πούνε οι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τους βόλευε, ήταν η αμέσως επόμενη παράγραφος, η παράγραφος 5 δηλαδή, η οποία ορίζει ότι:Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΝΩΣΣΟΣ
«H ETAΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση σύμφωνα, με τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, υπό την επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου, εκτός του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει αναθέσει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων στην ΕΤΑΔ, να ανακαλέσει τη σχετική ανάθεση.»
Η παράγραφος 5 ορίζει δηλαδή ότι το Υπερταμείο εξακολουθεί να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα τα οποία δεν μεταβιβάζονται ως ενέχυρα! Αυτό που καταλαβαίνουμε, δηλαδή, εμείς, με την όχι και τόσο έξυπνη και πονηρή λογική των του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το Υπερταμείο ναι μεν δεν μπορεί να «σκοτώσει» ως ενέχυρα τους αιγιαλούς, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά θα τα διαχειρίζεται για τα επόμενα 99 χρόνια, δηλαδή θα μπορεί να κόβει εισιτήρια στον Λευκό Πύργο, στη Ροτόντα, στην Κνωσό και θα μπορεί να τα διαθέτει όπως θέλει! Εάν αυτή η παράγραφος εννοεί κάτι άλλο από αυτό, είμαστε «όλο αυτιά» να ακούσουμε την εκδοχή των του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: