Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ !!! [ video ]

Προφυλακίστηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μετά από πολύωρη απολογία που έδωσαν σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος 2,8 εκατ. Ευρώ ελβετικών φράγκων που φέρεται να προήλθαν από δωροδοκία για εξοπλιστικά .
Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου και της αρμόδιας εισαγγελέως.
Οι απολογίες του πρώην υπουργού και της σύζυγου του διήρκησαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου. Το βαρύτατο κατηγορητήριο, αριθμεί τις 650 σελίδες.
Στη συνέχεια η Σ. Κουράκου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περίπου 5 ώρες, και αρνήθηκε την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που της αποδίδεται.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός - μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο - που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με αφορμή εξοπλιστικό πρόγραμμα, που και οι δύο περιπτώσεις - χωρίς να σημαίνει ότι είναι και οι μόνες - φανερώνουν την αυθάδεια μιας πολιτικής τάξης, η οποία έχει ακέραια την ευθύνη για τη χρεοκοπία και τη διαφθορά που δηλητηρίασε τη δημόσια ζωή. Ωστόσο επιμένουν να διεκδικούν ρόλο τιμητή της ηθικής, της εντιμότητας, του πατριωτισμού. Ο Γιάννος , όπως και ο Άκης, όπως και ο Μαντέλης, όπως και ο Τσουκάτος, όπως και όσοι ελέγχονται σήμερα για το τι έκαναν και πώς το έκαναν ως υπουργοί, αρνείται ότι έφαγε.
Ή μάλλον, το ερμηνεύει με την κοινωνική διάσταση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και φίλος του Κώστας Σημίτης, πως «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν λύνεται με καταγγελίες». Μέρος ενός κοινωνικού φαινομένου και ο Γιάννος, το οποίο πολοί δεν κατανοούν ακόμη.
Οπως είθισται, μετά την κρίση των αρχών ως προφυλακιστέους, οι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου μπήκαν σε κλούβα με χειροπέδες και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ
όπου και κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στη φυλακή που θα επιλεγεί από τον εισαγγελέα εκτελέσεων, ως κρατούμενοι. Τώρα, μετά την προφυλάκιση του εκλεκτού του Κώστα Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, θα βγεί να κάνει κάποια δήλωση; Θ’ αλλάξει την αρχική του τοποθέτηση; Θα υποστηρίξει τα ίδια; Ή απλά θα σωπάσει ο «αρχιερέας της διαπλοκής», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής επί των ημερών του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: