Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !!!

Την παραίτησή που υπέβαλε πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή, ( 24/7 ) ο υπουργός Εξωτερικών εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του. Η κυβέρνηση βρίσκεται στην μεγαλύτερη κρίση της. Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να καλύψει τον Νίκο Κοτζιά, με αποτέλεσμα ήδη από το βράδυ ο Νίκος Κοτζιάς να άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του κάτι που έγινε σήμερα. Αν η συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων - που έφερε στη δημοσιότητα με φωτορεπορτάζ η εφημερίδα «Τα Νέα» - είχε ρόλο πυροσβεστικό, τότε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εταίρος λογάριαζαν χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Και αυτό γιατί χθες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, άναψαν τα αίματα μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, με τον πρωθυπουργό να επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε, πάνω ακριβώς στο σημείο που όλοι νόμιζαν ότι είχε σβήσει.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς δεν δεσμευόταν από κάποια «γραμμή» που ακολουθείται εδώ και μέρες από την κυβέρνηση και η οποία υπαγορεύει χαμηλούς τόνους στο θέμα που προέκυψε με τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛΛ.

Κατά συνέπεια, όταν χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε πως η αρχική συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. δεν περιλάμβανε το μακεδονικό ζήτημα στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης, έλαβε την απάντηση από τον Νίκο Κοτζιά ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια συμφωνία και ότι το Μακεδονικό υπήρχε ως θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το 2015.
Διπλό μήνυμα στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Άμυνας Πάνου Καμμένου έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
"Το τρένο προχωρά, όποιος δε θέλει να φτάσει στον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, κατεβαίνει" δήλωσε ειδικότερα ο Δ.Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος και στις δύο πλευρές. Τόνισε με νόημα ότι "ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Στις πολιτικές εξελίξεις δεν σύρεται. Τις προκαλεί όταν κρίνει ότι είναι θετικό για την χώρα του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: