Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΑΧΑ'Ι'ΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ !!! [ video ]

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε ποτέ στην Πάτρα, έχει ονοματεπώνυμο : ''Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα''.
Σκάνδαλο που έστησε η οικονομική ελίτ της πόλης, το ''ένδοξο επιχειρείν''.
Η Τράπεζα έκλεισε σε μια νύχτα και χάθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, με θύματα χιλιάδες πατρινούς – κυρίως – μερισματούχους.
Η υπόθεση αυτή σέρνεται εδώ και χρόνια χωρίς ποτέ οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.
Φαίνεται όμως πως κάτι πάει να γίνει τώρα, αφού την προσεχή Τετάρτη, έχουν κληθεί από τον ανακριτή σε απολογία οι πρώτοι 20 εμπλεκόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργηματικές πράξεις.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι κατηγορούμενοι φθάνουν τους 58 κάποιοι εξ αυτών ήταν και μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας.
Αποτέλεσμα εικόνας για αχαικη τραπεζα
Ειδικότερα για ορισμένα μέλη του Δ.Σ. υπάρχει η κατηγορία πως έπαιρναν δάνεια από την Τράπεζα δίχως να έχουν καταθέσει εγγυήσεις.

Τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να αποδοθούν καθώς το ποσό των εγγυήσεων είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί για να επιστραφεί. Ετσι το βάρος θα πέσει στους χιλιάδες μεριδιούχους που θα επιβαρυνθούν με την αξία του μεριδίου τους εις διπλούν.
Οι εκκαθαριστές, προς διασφάλιση των μικρομετόχων, κινούνται στην δέσμευση περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών που έλαβαν δάνεια και δεν έχουν αποπληρώσει
προηγούμενες οφειλές τους. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε μεγάλη έκταση που ανήκει σε γνωστό πατρινό επιχειρηματία και οδεύει προς πλειστηριασμό.
Αποτέλεσμα εικόνας για αχαικη τραπεζαΕπίσης, ένα στοιχείο που έχει προκύψει τελευταία είναι ένα τμήμα από τις χορηγήσεις της τράπεζας που δίνονταν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, μέσω μελών του ΔΣ. Το ενδιαφέρον πολλών επικεντρώνεται σε πρόσωπα , που ακόμα και σήμερα, θεωρούνται ισχυροί επιχειρηματίες. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς, συνεχίζουν ακόμα να κινούν τα νήματα σε θεσμικά όργανα.
Ακούγεται πως μέχρι και δημοτικούς συνδυασμούς πατρονάρουν καθώς σφοδρή επιθυμία τους είναι να κάνουν κουμάντο στο δήμο Πατρέων και για να το επιτύχουν αυτό κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να απαλλαγεί η πόλη από την παρουσία του κομμουνιστή δημάρχου, Κώστα Πελετίδη.
Αποτέλεσμα εικόνας για αχαικη τραπεζα
Από τη δικαστική εξέλιξη που θα υπάρξει, θα εξαρτηθεί εάν θα αποκτήσουν ελευθερία κινήσεων ως προς την επίτευξη του στόχου τους ή θα μπουν σε περιπέτειες κι επομένως πρωταρχικό τους μέλημα θα είναι πώς να γλιτώσουν από τη φυλακή.
Ίδωμεν…
Ρεπόρτερ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: