Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !!!

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.
«Είμαστε να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις και να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», επεσήμανε.

Τι απαντά το υπουργείο
Τον διάλογο προτάσσει ως τον πιο πρόσφορο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση της πολιτείας για τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντων όπως είναι το βαμβάκι και το γάλα, ετήσιο πλαφόν ακατάσχετου λογαριασμού στα 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο.
‘Οπως τονίζει ο Στ. Αραχωβίτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ήδη έχουν ξεκινήσει τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής στο χωράφι, με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες προτάσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: