Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ....ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!! [ video ]

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Πάτρα με τη διενέργεια δημοσκοπήσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Ενώ διαφημίζονται αυτές στο αναγνωστικό κοινό, δεν δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα, παρά μόνο κάποια στοιχεία που αναλύονται σε θεωρητικό επίπεδο.

Το μόνο που αποκαλύπτουν σε σχέση με τις αλλεπάλληλες μετρήσεις που κάνουν, είναι ότι έχει εντοπιστεί ο πρώτος (δίνουν τον Πελετίδη) και ψάχνουν για τον δεύτερο !
Εδώ και μήνες οι δημοσκόποι βλέπουν την ίδια εκλογική εικόνα (έτσι τουλάχιστον λένε οι αναλυτές των δημοσκοπήσεων) αλλά αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, η εφημερίδα ΄΄Πελοπόννησος΄΄ δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ, με στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατες δημοσκοπήσεις και τα ευρήματα αυτών λένε ότι : Το 90% των εκλογέων έχει ήδη κάνει επιλογή υποψηφίου και δηλώνει σίγουρο για την επιλογή του. Επίσης, η ανάλυση της εφημερίδας κάνει λόγο για πρόθεση ψήφου, αλλά αντί ποσοστών για κάθε υποψήφιο, δίνει ποσοστά αποφασισμένων και μη να ψηφίσουν αυτόν που έχουν ήδη επιλέξει. Μάλιστα οι αποφασισμένοι είναι το 72,5%.
Πάντως, από την παρουσίαση του θέματος διαφαίνεται κάποια ανησυχία από την πλευρά της εφημερίδας, μήπως ο Πελετίδης εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή (είναι γνωστό το μίσος της για τον Πελετίδη και ό,τι αυτός πρεσβεύει). Γι αυτό κάνει και βλακώδεις διαπιστώσεις, λέγοντας.....΄΄όποιος θέλει να νικήσει τον σημερινό δήμαρχο πρέπει να κάνει δυναμική εμφάνιση στο προσκήνιο΄΄.
Δηλαδή, σα να λέει, να πιάσει μαντήλι Καλαματιανό και να σύρει το χορό...
Ε, ρε γλέντια !
Ρεπόρτερ
Γκαιμπελίσκος (αρσενικό)
Υποτιμητικός χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε άνθρωπο που προπαγανδίζει μία γνώμη / άποψη / ιδέα με ύπουλα μέσα, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία και την τακτική της επανάληψης συνεχώς των ίδιων πραγμάτων, για να πείσει όλο και περισσότερους (έχει αποδοθεί στον Γκαίμπελς η χρήση της τακτικής: «πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει»)
Βικιλεξικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: