Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ !!! [ video ]

Οργισμένοι διαδηλωτές από την αύξηση των φόρων στα καύσιμα έστησαν οδοφράγματα στο κέντρο του Παρισιού και άναψαν φωτιές. Ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού όταν το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε να «σπάσει» τις γραμμές των αστυνομικών που ήταν παρατεταγμένες στη λεωφόρο Σανζ-Ελιζέ.
Ακολούθησε κυνηγητό και κλεφτοπόλεμος σε αρκετές συνοικίες του Παρισιού, με την αστυνομία να δείχνει ανήμπορη να ελέγξει την εκρηκτική κατάσταση. 
Αρκετές ώρες αργότερα, η αστυνομία του Παρισιού άρχισε σιγά-σιγά να ανακτά τον έλεγχο της πόλης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 110 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 17 είναι αστυνομικοί. Παράλληλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε πως έχουν συλληφθεί περίπου 270 άτομα. Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν, κατέβασαν ρολά, προκειμένου να προστατευθούν από ενδεχόμενες υλικές ζημιές. Επίσης για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι: μεταξύ αυτών οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο όπλο από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: