Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΕΝΟΧΟΣ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΕΝΗΣ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ !!!

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο το 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».
Ο μητροπολίτης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.
Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μητροπολίτη αποτελεί ιστορική στιγμή για την LGBTQI+ κοινότητα, αλλά και για την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.
Μετά τις εφέσεις, που ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, όπου, σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, κρίθηκε ένοχος, παρά την αθωωτική εισαγγελική πρόταση. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, διώκεται για την αγάπη του Χριστού, ενώ ο λόγος του ήταν συμβολικός, μεταφορικός και είχε σαν σκοπό να ενημερώσει. Μάλιστα δήλωσε πως τον ενδιαφέρει μόνο να κηρύσσει το λόγο του Θεού και όχι αν το κείμενό του είναι πρόσφορο να προκαλέσει σε ζηλωτές χριστιανούς μισαλλοδοξία.
Η μπάλα πήρε και τον Απόστολο Παύλο με το Μητροπολίτη να καλεί το δικαστήριο να καταδικάσει και αυτόν αν είναι να καταδικάσει τον ίδιο, ενώ αναφέρθηκαν τα Σόδομα, τα Γόμορα, η Σώτη Τριανταφύλλου και ο μουφτής της Ξάνθης.
Στα έδρανα της υπεράσπισης βρίσκονταν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ τη στήριξή του προς το Μητροπολίτη δήλωσε και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 15 Μαρτίου του 2018 με αφορμή το ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο. Οι δικηγόροι του Μητροπολίτη ανέφεραν πως θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: