Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΠΘ !!!

Σε καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν φασιστοειδή. Το μνημείο έχει βεβηλωθεί ξανά στο παρελθόν όπως και το μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου Η Πρυτανεία του ΑΠΘ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και κάλεσε την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών. Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου
«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη ενημερώνει την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλη την κοινωνία της πόλης και της χώρας για το νέο κρούσμα βανδαλισμού:Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου την καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της πανεπιστημιούπολης. Άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείουΑποτέλεσμα εικόνας για καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδίκασε με τη σειρά του την καταστροφή που προξένησαν «βάνδαλοι φασίστες» και τόνισε πως είναι ώρα να ενεργοποιηθούν συντεταγμένα η Πολιτεία και η κοινωνία απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: