Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ - ΑΡΑΧΟΒΙΤΙΚΑ - ΔΡΕΠΑΝΟ - ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΡΙΟ - ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΟΥ ΕΟΤ !!!

Λόγω της προχθεσινής μεγάλης κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων, προκλήθηκαν προβλήματα στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο και στην παραλιακή οδό στον Άγιο Βασίλειο.
Ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα και εργαζόμενοί του με μηχανήματα προχώρησαν άμεσα χθες και σήμερα σε εργασίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την διοχέτευση των υδάτων στην θάλασσα.
Τα χθεσινά προβλήματα και τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δημοτική Ενότητα του Ρίου είναι αποτέλεσμα των έργων που έγιναν για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού καθώς και της διάβρωσης των ακτών σε όλη την παραλιακή ζώνη.
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις όλα τα τελευταία χρόνια της Δημοτικής Αρχής προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην κινδυνεύει η ζωή και η περιουσία των κατοίκων.

Τόσο για το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, όσο και για τον καθαρισμό των ποταμών και των χειμάρρων αρμόδια είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Θυμίζουμε ότι στους συγκεκριμένους δρόμους η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, δεν επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση
και για προηγούμενες παρεμβάσεις του Δήμου στέλνει στα δικαστήρια την Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στους παραλιακούς δρόμους προκειμένου αυτοί να είναι προσβάσιμοι και ασφαλείς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: