Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ....ΜΑΚΕΔΟΝΟΚΛΑΣΤΕΣ !!! [ video ]

Πολλά έχουν γραφτεί πριν, μετά αλλά και στην πορεία προς την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μεταξύ αυτών και πολλά fake news, τα οποία επιστρατεύτηκαν από μερίδα των ΜΜΕ, πολιτικούς και λοιπούς «Μακεδονομάχους».
Το πλέον εμβληματικό παράδειγμα υπήρξε η ανακάλυψη ενός ''Αφρικανού προβοκάτορα'', τυλιγμένου με ελληνική σημαία, σε ρόλο πρωταγωνιστή στα επεισόδια του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Το πρόβλημα όμως για τους παραληρούντες ακροδεξιούς ήταν ότι ο Αφρικανός προέκυψε Ναουσαίος.
Δεν ήταν η μοναδική απόπειρα λαθροχειρίας που αφορούσε το συλλαλητήριο. Κι αυτό γιατί απόπειρα αλλοίωσης της πραγματικότητας επιχειρήθηκε και από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυριζόταν πως «τα επεισόδια στο Σύνταγμα τα έκαναν αναρχικοί από τα Εξάρχεια κι όχι ακροδεξιοί». Ένα από τα βασικά του επιχειρήματα δε συνοψίστηκε ως εξής: «Ξέρετε κανένα Χρυσαυγίτη να πεταει κόκκινες μπογιές;».
Ο Άδωνης Γεωργιάδης πάντως φάνηκε απτόητος, συνεχίζοντας την διασπορά fake news.
Συγκεκριμένα «συνελήφθη» να ποστάρει άρθρο του Guardian του Φεβρουαρίου 2018 ως καταγραφή για το συλλαλητήριο του 2019. Δεν χρειάστηκε να περάσει πάντως πολύ ώρα για να διαψευστούν, καθώς όλα τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν πως πρωταγωνιστές των επεισοδίων ήταν τόσο μέλη της  Χρυσής Αυγής (με τον βουλευτή, Γιάννη Λαγό, σε κεντρικό ρόλο) όσο και μέλη ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου από τη Σερβία.
Τέλος, δεν μπορεί να παραλείψει την παραφιλολογία που διακινείται από διάφορα πολιτικά (κι όχι μόνο) κέντρα, που εμπλέκουν τον Τζορτζ Σορός στην όλη διαδικασία επίλυσης του Μακεδονικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: