Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ : ΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΝ....''ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ'' !!! [ video ]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα, ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, με όχημα τη μεταφορά της ''ανθρωπιστικής βοήθειας''.
Η αντιδραστική αντιπολίτευση σε συνεργασία με τους κεφαλαιοκράτες της Βενεζουέλας, την στήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων και το ''πιόνι'' αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό, επιδίωξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας να στήσουν σκηνικό έντασης.
Σε αυτό το φόντο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και οπαδών της δεξιάς αντιπολίτευσης στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας. Το σχέδιο των ΗΠΑ σε συνεργασία με τις αντιδραστικές κυβερνήσεις της Κολομβίας και της Βραζιλίας με στόχο την παραβίαση των συνόρων της Βενεζουέλας, έφερε την αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο.
Η εκλεγμένη κυβέρνηση απάντησε με τη διοργάνωση μεγάλων συναυλιών και κινητοποιήσεις στις παραμεθόριες περιοχές, με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Ταυτόχρονα ο στρατός έχει αναπτυχθεί σε όλη τη συνοριακή γραμμή με στόχο τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας. O Μαδούρο, υποστηρίζει ότι η ''ανθρωπιστική βοήθεια'' που οργάνωσαν οι ΗΠΑ αποτελεί τη βιτρίνα επερχόμενης στρατιωτικής εισβολής.
Σύμφωνα με το Reuters στρατιώτες της Βενεζουέλας που έχουν αποκλείσει γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατευθύνονταν προς τα σύνορα για να παραλάβουν την ''ανθρωπιστική βοήθεια'' επιδιώκοντας να νομιμοποιήσουν τους επεμβατικούς σχεδιασμούς. Όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP)  οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και στην διεθνή γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο ντελ Τάχιρα.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, o ''αυτοανακυρηχθέντας πρόεδρος'' της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, μετέβη στην Κολομβία με ελικόπτερο των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων, που πλέον φαίνεται ότι συμμετέχουν ενεργά στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων της Βενεζουέλας.
Το «πέρασμα της ''ανθρωπιστικής βοήθειας'' που έχουν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία – κίνηση την οποία έχει καταδικάσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Ερυθρός Σταυρός – αποτελεί το ''δούρειο Ίππο'' με στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης. imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: