Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ !!!

Παρουσιάστηκαν χάρτες που αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, τους οποίους παρουσίασε σε ανάλυσή του ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ των ΗΠΑ, Θεόδωρος Καρυώτης.
Ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «The EU and international ocean governance», Διεθνής χάρτης θαλάσσιας διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο και το μέγεθός της φτάνει τα 20 εκατ. τετραγωνικά χιλόμετρα, δηλαδή οι θάλασσές της είναι 380% μεγαλύτερες από την γη της. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο αυτού του εγγράφου είναι ο χάρτης που δείχνει τις ΑΟΖ όλων των κρατών της ΕΕ και όπου, ξεκάθαρα, καθορίζεται όχι μόνο η ΑΟΖ της Ελλάδας αλλά και το ότι έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο. Επιπλέον, αυτός ο χάρτης συμπίπτει με τους χάρτες εδώ και πάνω από 30 χρόνια, και δείχνουν τις ΑΟΖ της Ελλάδας και Κύπρου.
Ετσι μέσα στις ΑΟΖ των 200 ν.μ. μέσα στη Μεσόγειο Θάλασσα των κρατών - μελών της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό της Μεσογείου σε αλιεία και σε υδρογονάνθρακες θα είναι ευρωπαϊκή ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: