Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΞΕΡΟΛΑΚΑΣ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΜΑ !!! [ video ]

ΕΡΧΟΝΤΑΙ Σ.Μ.Α ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ !
Ένα αποφασιστικό βήμα ως προς την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Πάτρα έγινε σήμερα με την έγκριση μελετών και χρηματοδότησης Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), από το υπ.Οικονομίας και Ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 2.000.000 ευρώ .
Με τα ΣΜΑ αυτά παρέχεται η δυνατότητα να απαλλαγεί ο κορεσμένος ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και να οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο με ταυτόχρονη λειτουργία του άλλου ΧΥΤΑ, στο Φλόκα, όπου εκεί θα εγκατασταθεί και το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό.

Η δημοτική Αρχή περίμενε 2,5 χρόνια την έγκριση των μελετών που είχαν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του δήμου καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου. Σήμερα, λοιπόν, όπου εστάλη στο δήμο η σχετική κυβερνητική απόφαση και ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαφάνηκε μια πίκρα σε μεγάλο μέρος της Αντιπολίτευσης αφού, όπως έδειξαν, δεν επιθυμούσαν προεκλογικά να οδηγηθούμε σε λύση ενός σοβαρού προβλήματος, που ταλανίζει την πόλη για περισσότερα από 20 χρόνια.
Μάλιστα, δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. και έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις για να πουν τον πόνο τους. Επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική Αρχή - και όχι στην κυβέρνηση - για την καθυστέρηση των έργων.
Ουσιαστικά, όμως, στεναχωρήθηκαν που παίρνουν το δρόμο υλοποίησης τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων με το σχεδιασμό που επέλεξε να ακολουθήσει η δημοτική Αρχή και ενέκρινε η κυβέρνηση.
Ο μεγάλος καημός τους είναι ότι , όταν ανέλαβε δήμαρχος ο Πελετίδης, ακύρωσε το δικό τους σχεδιασμό, καθώς είχαν έτοιμο στα σκαριά να φτιάξουν ένα φαραωνικού τύπου εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ όπου οι Πατρινοί θα πλήρωναν 15.000.000 ευρώ το χρόνο και για 20 χρόνια ! Έτσι, τα ανταποδοτικά τέλη υπολογίστηκε πως θα τριπλασιάζονταν για χάρη του Γερμανού Φούχτελ που ήθελε να μας φέρει τα γερμανικού τύπου εργοστάσια, τα οποία αργότερα η Ε.Ε. κατήργησε λόγω πεπαλαιωμένης τεχνολογίας.

Τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και τη διαχείριση του εργοστασίου είχε αναλάβει ο Μπόμπολας. Είχε καταγγελθεί τότε ότι είχαν δοθεί υποσχέσεις για γερές μίζες σε περίπτωση που πέρναγε η δουλειά με το εργοστάσιο. Ωστόσο, η εκλογή Πελετίδη τους χάλασε τη σούπα κι έκτοτε πολύ κλάμα πέφτει για το εργοστάσιο που χάσαμε…
Βλέπετε η λύση να γίνει διαχείριση απορριμμάτων αδάπανα για τους Πατρινούς δεν αρέσει στην Αντιπολίτευση, αλλά είναι κάτι που θα συνηθίσει καθώς η επανεκλογή Πελετίδη θα βάλει ταφόπλακα στα σχέδιά τους να καταληστέψουν τους Πατρινούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: