Κυριακή 21 Απριλίου 2019

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ....ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ !!! [ video ]

Συμπληρώνονται φέτος 52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του αμερικανικού παράγοντα με την εγχώρια αντίδραση. 52 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που «επισφράγισε» με τον πλέον εμφατικό τρόπο την εκτροπή και το μετεμφυλιακό παρακράτος που γνώρισε η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Η θλιβερή αυτή όμως επέτειος αποτελεί παράλληλα, πέραν της απότισης φόρου τιμής στην προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, ένα διαρκές μάθημα ιστορίας. Αποτελεί δε ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης. Το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 δεν προέκυψε τυχαία αλλά επιβλήθηκε όταν ο αμερικανικός παράγοντας (κατ' ουσίαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ),
σε συνεργασία με το εγχώριο κατεστημένο, το στήριξε με κάθε τρόπο για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του στην περιοχή, κατάληξη των οποίων ήταν και η τραγωδία της Κύπρου και αφού πρώτα, το έδαφος είχαν προλειάνει το ψυχροπολεμικό κλίμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, το παρακράτος, η αντικομμουνιστική υστερία και η κρίση του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

52 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967 και εννιά χρόνια μετά την υπαγωγή στα μνημόνια, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που πλήττονται βάναυσα. Αγωνιζόμαστε για μια νέα Ελλάδα, ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αντιιμπεριαλιστική και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα, επιτήρηση και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.
Επίσης να μην ξεχνάμε, ότι σήμερα η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και ότι η Χρυσή Αυγή εδώ στην Ελλάδα, αποτελεί ακόμα ένα νόμιμο κόμμα, αφού καθυστερεί απαράδεκτα η ολοκλήρωση της δίκης, που θεωρούμε σίγουρο ότι θα την καταδικάσει ως εγκληματική οργάνωση και θα την κηρύξει παράνομη. 
Εδώ αναδημοσιεύουμε το βίντεο της Αλίντας Δημητρίου, που ολοκληρώνει την τριλογία για τις γυναίκες στους πολιτικούς αγώνες στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.
Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των γυναικών στην μιλούν στην ψυχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: