Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.....ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ !!! [ video ]

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΙΛΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η προσωπικότητα του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη έχει ξεπεράσει τα όρια της Πάτρας.Σε πολλές αναφορές και άρθρα γίνεται λόγος για το ΄΄φαινόμενο΄΄ του Δημάρχου που πολλές πόλεις θα ήθελαν να είχαν.
Θα προσπαθήσουμε με λόγο περιεκτικό και ουσιαστικό να αποτυπώσουμε στις παρακάτω γραμμές τι έκανε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή Πελετίδη στην Πάτρα και κατάφερε να γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη χώρα.
΄΄ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!΄΄
Με βάση αυτόν το βασικό πολιτικό άξονα έγιναν τα παρακάτω:

1ον)ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 23%.
Επιπλέον μέτρα απαλλαγής ή μείωσης σε πολλές κοινωνικές ομάδες(μακροχρόνια άνεργοι,ΑΜΕΑ,πολύτεκνοι κ.α).Για το 2018 αυτό αφορούσε 3.500 οικογένειες!
2ον)6.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ!
3ον)ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ & ΣΧΟΛΕΙΑ
Καταργήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς στους πολίτες με εισόδημα εως 25.000 ευρώ.Αυξήθηκαν τα τμήματα των παιδικών σταθμών και του Βρεφοκομείου. Μπήκε σε λειτουργία νέος παιδικός σταθμός στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου ενώ από την 1η Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμος νέος μεγάλος παιδικός σταθμός στο ιστορικό κτίριο της Μανιακίου.Αυτό είναι ένα κτίριο που αυτή η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πήρε.Το 40% των σχολικών μονάδων ανακαινίστηκε πλήρως και οι εργασίες συνεχίζονται και στα υπόλοιπα σχολεία.Ήδη ξεκίνησε ταυτόχρονα κι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.Η Πάτρα αποκτά 3 νέα μεγάλα σχολεία!
4ον)ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Δύο νέες παιδικές κατασκηνώσεις δημιουργήθηκαν σε δημοτικούς χώρους που ήταν πλήρως εγκαταλελειμμένοι.Στην Πλαζ και στα Ροῒτικα 1300 παιδιά κάθε χρόνο περνούν όμορφα τις καλοκαιρινές τους διακοπές με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους!
5ον)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Πριν τέσσερα χρόνια,όταν ανέλαβε αυτή η Δημοτική αρχή καμιά παιδική χαρά δεν είχε πιστοποίηση.Αυτήν την ώρα το 40% των παιδικών χαρών αντικατασταθεί πλήρως με σύγχρονα όργανα και την ανάλογη πιστοποίηση.Ως το τέλος της χρόνιας όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου θα έχουν αντικατασταθεί!
6ον)ΛΑЇΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
700 μαθητές παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα από 250 εθελοντές εκπαιδευτικούς!
7ον)ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Ολοκληρώθηκε η ανέγερση κέντρου ημερήσιας φροντίδας για άτομα μα νοητική στέρηση.Υπήρξε πλήρης απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών και των τελών ύδρευσης.Ο Δήμος έχει πλέον στη διάθεσή του και είναι σε φάση υλοποίησης σχεδιασμός αναπλάσεων που θα σέβεται την προσβασιμότητα των συγκεκριμένων πολιτών
8ον)ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΗ
Μετά από χρόνια εγκατάλειψης αυτά τα ιστορικά κτίρια των Πατρών ξαναπέρνουν ζωή.Στο Αρσάκειο έχει μπει ήδη ο εργολάβος και στους επόμενους μήνες θα παραδοθεί στην πόλη ένα κτίριο-κόσμημα που θα φιλοξενεί το νέο Δημαρχείο της πόλης.
9ον)ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
10ον)ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ.
Πριν λίγο καιρό αυτή η εξέλιξη φάνταζε αδύνατη.Με την επιμονή του Πελετίδη και των κατοίκων το αδύνατο έγινε δυνατό.Ένα γραμμικό πάρκο 6.5 χιλιομέτρων θα γίνει πάνω από τις γραμμές με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και χώρους πρασίνου!
11ον)ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ
Η ΠΑΤΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΚΑ

Με λίγα χρήματα και αυτεπιστασία των υπηρεσιών του Δήμου φτιάχτηκαν το Νότιο Πάρκο και ο Κόκκινος Μύλος που πλέον καθημερινά χαίρονται χιλιάδες Πατρινοί.Χώροι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει σκουπιδότοποι μετατράπηκαν σε πανέμορφους χώρους πρασίνου και αναψυχής.Η δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πήρε το Πλατανόδασος στο οποίο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί πλέον και το Ριγανόκαμπο,ώστε εκεί να φτιαχθεί το τρίτο πάρκο για την πόλη.

12ον)ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Αποδόθηκαν στο λαό ανακαινισμένες υλικοτεχνικές υποδομές όπως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και τα δημοτικά γήπεδα.Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ξαναήρθε στο προσκήνιο.Μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου,το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου και τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ιστϊοπλοίας και Τοξοβολίας έγιναν στην Πάτρα.
13ον)ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Βασική αρχή ήταν να απολαμβάνουν όλοι οι πατρινοί το θέατρο,τη μουσική,το χορό διαμορφώνοντας κατάλληλα την πολιτική των εισιτηρίων.Δημιουργήθηκαν δράσεις και δομές όπως το Φεστιβάλ στις Γειτονιές,ο Κινητός Κινηματογράφος,το Βήμα Νέων Καλλιτεχνών,το Άρμα Θέσπιδος κ.α.Ο Καρναβαλικός Οργανισμός που ήταν ΄΄πνιγμένος΄΄ στα χρέη και κινδύνευε,στάθηκε ξανά στα πόδια του.Χωρίς χρέη πλέον το Πατρινό Καρναβάλι προχωρά και ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα με καρναβαλουπόλεις,με συμμετοχή σχολείων και φορέων.Το καρναβαλικό Συνεργείο και οι εργαζόμενοι του δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα το Καρναβάλι του 2019 να καταγραφεί ως το καλύτερο της Δεκαετίας!
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1ον)61 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

2ον)Προχωρούν προς Υλοποίησης έργα 40 εκατομμυρίων ευρώ όπως το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων και ο νέος ΧΥΤΥ στου Φλόκα,η κομποστοποίηση.
3ον)Προχωρούν οι αναπλάσεις της Άνω & Κάτω πόλης,της Γούβας,των Ζαρουχλεῒκων,του έλους της Αγυιάς,των Καντριάνικων,της Αγίας Αικατερίνης.
4ον)Ανακαινίζονται τα κτίρια του Δημοτικού Ωδείου στην πλατεία Όλγας,του θεάτρου ΄΄Απόλλων,των Σταφιδικών Αποθηκών(ΑΣΟ).
Τα παλαία Σφαγεία θα γίνουν το καρναβαλικό μουσείο της πόλης.
Εν κατακλείδι,η Πάτρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μπει ολοταχώς στο δρόμο υλοποίησης έργων 150 εκατομμυρίων ευρώ.Όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι σε 40 χρόνια,έκανε ο Πελετίδης σε 4!
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς εύκολα γιατί αυτός ο Δήμαρχος έγινε το σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα!

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: