Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !!!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, ενώ κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση, μετά το μπαράζ εκατοντάδων ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και τις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί μέχρι στιγμής.
Η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώθηκε το Σάββατο το πρωί, όταν ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή, απαντώντας με τη σειρά του άμεσα στην επίθεση.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι διέταξε τον στρατό να συνεχίσει τις «σφοδρές επιδρομές» στα «τρομοκρατικά στοιχεία» της Λωρίδα της Γάζας και να ενισχύσει τα στρατεύματα γύρω από την περιοχή με τανκς, πυροβολικό και πεζικό.
Νωρίτερα σήμερα, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF).
Ο στρατός του Ισραήλ σε tweet του έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ είχε φτάσει τουλάχιστον τους 4300 σε λιγότερο από 24 ώρες.
Οι ισραηλινές δυνάμεις δήλωσαν επίσης ότι έπληξαν πολλούς στόχους σε απάντηση.
Μια Ισραηλινή 80 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στην Κίριατ Γκατ, 20 χιλιόμετρα από τη Γάζα, και ένας 60χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν ρουκέτα έπεσε στο σπίτι του στην πόλη Ασκελόν.
Από την άλλη πλευρά και από τις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν ακόμη 40, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του.
Μεταξύ των κτιρίων που βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας είναι και το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».
Από τις Βρυξέλλες η ΕΕ ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό» των εκτοξεύσεων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι στηρίζει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε «όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν στην κατανόηση των τελευταίων μηνών». Η Ουάσινγκτον τόνισε ότι στηρίζει «το δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: