Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ESM ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!

Την ανησυχία του για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας εκφράζει στην ετήσια έκθεσή του ο ESM, σημειώνοντας πως «πρέπει να παραμείνουν σε βιώσιμη πορεία, ενσωματώνοντας παράλληλα πολιτικές προσανατολισμένες περισσότερο στην ανάπτυξη». Επίσης τονίζει πως πρέπει να «διασφαλιστούν και να μην αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις».
Παράλληλα χαρακτηρίζει ως έτος «ορόσημο» το 2018 κυρίως λόγω της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο.
Η φετινή έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρεται αναλυτικά στα επιτεύγματα που πέτυχε η ελληνική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, καθώς και στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα στο μέλλον.
«Η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα ακολούθησε αυτήν της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας.
Ο Κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που λήφθηκαν όπως η 13η σύνταξη, οι κοινωνικές παροχές, η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που «δεν θεωρείται όπως είπε αναπτυξιακό μέτρο», καθώς και η αλλαγή στο νόμο της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (HCAP), για την οποία είπε πως αποτελεί «ξεκάθαρη παράβαση της συμφωνίας». Επίσης, σημείωσε για τις όποιες αλλαγές δεν έγιναν μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς, όπως είχε συμφωνηθεί.
«Θα επιστρέψουμε σε όλα αυτά με την καινούργια κυβέρνηση και θα εργαστούμε με όποια κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.
Καταλήγοντας η ετήσια έκθεση του ESM σημειώνει για την Ελλάδα:
«Τα δημόσια οικονομικά πρέπει να παραμείνουν σε βιώσιμη πορεία, ενσωματώνοντας παράλληλα πολιτικές προσανατολισμένες περισσότερο στην ανάπτυξη. Οι ήδη εφαρμοζόμενες ή υιοθετημένες μεταρρυθμίσεις, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η μείωση των φόρων εισοδήματος σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πρέπει να διασφαλιστούν και να μην αντιστραφούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: