Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΚΡΑΤΑΜΕ.....ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ....!!!

Σε κλίμα συναίνεσης των κομμάτων, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχτηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας με πλειοψηφία 283 βουλευτών από τους 298 παρευρισκόμενους. Ο Κώστας Τασούλας, υποστηρίξει στη Βουλή:
«Έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» (στο τέλος του δημοσιεύματος το βίντεο από τη Βουλή).
Οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν από κάτω ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν. Ειδικά, όμως, ο Μ. Βορίδης, έπαθε ντελίριο ενθουσιασμού.
Ο Κ. Τασούλας είχε τη στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη και κατέρριψε το ρεκόρ ψήφων που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους. Οι βουλευτές ου ΚΚΕ ήταν οι μόνοι που δεν ψήφισαν τον Κ. Τασούλα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: