Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΕΡΤ : ΟΛΑ....ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ !!!

Δίχως να προηγηθεί ανοιχτή προκήρυξη που να δίνει τη δυνατότητα σε στελέχη της αγοράς να καταθέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις του ΔΣ της ΕΡΤ και πριν ακόμη γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις του προέδρου της ΕΡΤ  Χρήστου Λεοντή, του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου και του αναπληρωτή διευθύνοντος Λευτέρη Αρβανίτη, η κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώσει τους εκλεκτούς της για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Με ένα λιτό δελτίο τύπου ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προτείνει ως υποψηφίους για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Γαμπρίτσο ως διευθύνοντα σύμβουλο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι θέσεις δεν καλύπτονται έστω και τυπικά μέσω ανοιχτής προκήρυξης, αλλά προωθείται μια κλειστή διαδικασία.  Παράλληλα δημιουργείται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, καθώς οι παραιτήσεις των κυρίων Λεοντή, Δρόσου και Αρβανίτη δεν έχουν γίνει  τυπικά, αλλά και ουσιαστικά μέχρι σήμερα αποδεκτές. Να θυμίσουμε εδώ αυτά που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης για την ΕΡΤ. «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες». Δεν νομίζω ότι συμβαίνει συχνά, σε....''κανονικές ευρωπαϊκές χώρες'', ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο επί δύο χρόνια διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης.....''να μεταπηδά στην ηγεσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης''....

Δεν υπάρχουν σχόλια: