Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ....Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ !!! [ video ]

Το ενδιαφέρον για τις βουνοκορφές τα τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρο. Η φωτιά στην Εύβοια όπως στον Ελικώνα και αλλού, άρχισε με εμπρησμό από τον λόφο με τις ανεμογεννήτριες σύμφωνα με μάρτυρες και στοιχεία.. Στα περισσότερα μέρη που πήραν φωτιά υπάρχουν αιτήσεις για Αιολικά πάρκα στη κορυφή των βουνών.
Πως ταυτίζεται τόσο δραματικά όμως η πορεία των πυρκαγιών και η πορεία των δικτύων των παράνομων, καταστροφικών και άχρηστων ΑΠΕ που δημιουργούν πλούτο μόνο σε πονηρούς από τα 70% επιδοτούμενα κονδύλια της ΕΕ καταπατώντας και καταστρέφοντας; Τώρα εκτός από το χαράτσι του ''ΕΤΜΕΑΡ'' τους πληρώνουμε και με τις περιουσίες και το περιβάλλον.
Μάλλον στην βιασύνη τους για την καταστροφή των βουνών τους έπεσαν οι μάσκες και οι κουκούλες.
Στους διάβα των δικτύων τους, φαίνονται ξεκάθαρα Η Εύβοια, η Κορινθία, ο Ελικώνας, το Αλιβέρι, η Πάρνηθα, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αρκαδία, η Αχαία, η Μάνη τα Άγραφα, εκεί ακριβώς όπου κτυπήθηκαν η θα κτυπηθούν στο μέλλον.
Επειδή έκαψαν τις καλλιέργειες και τους πόρους τώρα θα βουτάνε τις εκτάσεις με μια δεκάρα από τους καταστραμμένους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και κανείς δεν θα φέρνει αντίρρηση για το παλούκωμα και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Και ήρθαν και οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ΑΠΕ και οι ειδικοί κονδυλίων τώρα για τη συμπαράσταση την ολονυκτία και τον καφέ της παρηγοριάς.
Κριτήριο λοιπόν των επενδύσεων στο χώρο της αιολικής ενέργειας δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φθηνή Ενέργεια και προστασία του περιβάλλοντος, όπως ισχυρίζονται τα μονοπώλια και αναπαράγουν οι εκπρόσωποι τους της πολιτικής, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά τα κέρδη, η μεγιστοποίηση του ποσοστού κέρδους.
Πρόκειται δηλαδή για κολοσσιαίες επεμβάσεις στους ορεινούς όγκους με πολλαπλές και συνδυασμένες επιπτώσεις σε οικονομικό - κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο:
  • Ιδιωτικοποιείται ο φυσικός πλούτος της περιοχής, το ενεργειακό - αιολικό δυναμικό.
  • Εξασφαλίζονται τεράστια κέρδη για τους επενδυτές μέσα από την προκλητική κρατική επιδότηση - φοροαπαλλαγές, τόσο της εγκατάστασης όσο και της πολιτικής των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ.
  • "Πράσινα" κέρδη για τους ενεργειακούς ομίλους, "πράσινα" χαράτσια και ''πράσινα'' άλογα  για το λαό μέσα από την επιβολή τέλους ''ΕΤΜΕΑΡ'', σε συνθήκες εκτεταμένης ενεργειακής φτώχειας.

  • Εκτεταμένη καταστροφή του περιβάλλοντος, της φυσιογνωμίας των ορεινών όγκων που δεν αναιρείται από τις δήθεν φιλοπεριβαλλοντικές δικλείδες των μελετών και εγκρίσεων, των υποσχέσεων για υπό όρους αποκατάσταση του βουνού μετά την παύση της λειτουργίας. Τα μέτρα εξάλλου για την προστασία του περιβάλλοντος παίρνονται με γνώμονα να είναι αειφόρος η κερδοφορία της επένδυσης. Είναι τα ελάχιστα αναγκαία για να μπορούν να εκμεταλλεύονται για πολλά χρόνια το βουνό και παράλληλα να κερδίζουν τη λαϊκή συγκατάθεση σε άλλο ένα έγκλημα.
  • Το ποσοστό κάλυψης εδάφους από την αιολική εγκατάσταση δεν αφορά μόνο τις ανεμογεννήτριες, αλλά και τη διάνοιξη νέων οδών, καθώς και τα έργα διασύνδεσης, την εγκατάσταση σταθμών κ.λπ. Όταν αποσβεστεί η επένδυση, θα απομείνουν τα κουφάρια των παλιών ανεμογεννητριών μαζί με όγκους τσιμέντου στην περιοχή.
  • Η οπτική και η ακουστική όχληση από τις ανεμογεννήτριες θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους της περιοχής, στις μόνιμες κατοικίες, αλλά και σε μια σειρά εγκαταστάσεις που αφορούν την τοπική οικονομία (κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες, μελισσοκομία, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ.)

  • Οι όποιες θέσεις εργασίας, για τις οποίες πανηγυρίζουν διάφορα στελέχη της Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης, αφορούν αποκλειστικά τη φάση κατασκευής, ενώ οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν θα είναι ελάχιστες.
  • Τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη του μονοπωλίου και εξανεμίζονται από τις συνδυασμένες αρνητικές επιπτώσεις που περιγράψαμε παραπάνω.
    Όλα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την κερδοφορία, στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας, με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο και ευρύτερα. ''BUSINESS AS USUAL''....ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: