Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ....Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !
Πολλή σκόνη σήκωσε πάλι το μνημονιακό μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αυτή τη φορά για το θέμα των αποθεματικών του δήμου Πατρέων.
Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν τόλμησαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης προς τους δήμους όπου με ΦΕΚ τους ενημερώνει πως αν δεν καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα κοπεί η κρατική χρηματοδότηση και δεν θα καταβάλλονται έτσι οι μισθοί των υπαλλήλων ( τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου ).
Ανέβηκαν, όμως, στα κεραμίδια για να καταγγείλουν τον Πελετίδη επειδή, ο δήμος προτίθεται να ανοίξει λογαριασμό στην ΤτΕ καταβάλλοντας ελάχιστα από τα διαθέσιμα (ο δήμος έχει αποθεματικό 58 εκατ. ευρώ και στην ΤτΕ θα καταθέσει 409.000 ευρώ) προκειμένου να μην κοπεί η χρηματοδότηση όπου στην ουσία – αν συμβεί αυτό – θα σταματήσει η λειτουργία του δήμου.΄΄Τι άλλαξε σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές που αρνηθήκατε να δώσετε τα λεφτά του δήμου;΄΄ αναρωτήθηκαν υποκριτικά οι της αντιπολίτευσης απευθυνόμενοι στον Πελετίδη.
Επί ΣΥΡΙΖΑ , πράγματι, ο δήμος Πατρέων αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε τραπεζική κατάθεση διότι το νομικό πλαίσιο ήταν διαφορετικό. Σε περίπτωση άρνησης την ευθύνη θα αναλάμβαναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Οικονομικών.
Τούτο ξεπεράστηκε τότε διότι και τις δύο φορές ο Πελετίδης έδωσε ΄΄εντέλλεσθε΄΄ και απηλλάγησαν των ευθυνών οι υπηρεσιακοί. Την πήρε όλη την ευθύνη ο ίδιος ο δήμαρχος και γι αυτό διώχθηκε ποινικά για παράβαση καθήκοντος.
Αυτή τη φορά, όμως, ακόμα και το ΄΄εντέλλεσθε΄΄ του δημάρχου δεν θα είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα διότι στο ΦΕΚ της κυβέρνησης ΝΔ σαφώς αναφέρεται πως σε περίπτωση άρνησης θα κοπεί η κρατική χρηματοδότηση. Αυτόν τον ωμό εκβιασμό δεν τον κατακρίνουν οι μνημονιακές παρατάξεις για να μην καταλάβει ο κόσμος τι άλλαξε σε σχέση με το πριν και τι ακριβώς διακυβεύεται. Πονηρά σκεπτόμενοι οι θλιβεροί υπερασπιστές των μνημονιακών πολιτικών (μνημονιακή υποχρέωση είναι και η καταβολή χρημάτων των δήμων στην ΤτΕ) ήθελαν τον δήμαρχο εκ νέου κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος (σ.σ. που ξέρεις, λένε, κάποια στιγμή θ΄αρπάξει την καμπάνα του και θα καθαιρεθεί…), ενώ πολύ θα το χαίρονταν να έβλεπαν τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου να στρέφονται εναντίον του!
Εν ολίγοις, οι λεβέντες της αντιπολίτευσης ψοφάνε για αίμα !
Διακατέχονται από μνησικακία ειδικά για τον Πελετίδη, προφανώς επειδή είναι αυτός που, πριν λίγους μήνες, τους διέλυσε πολιτικά και εκλογικά. Ως φαίνεται, αυτό το 71% τους έκατσε στο στομάχι διότι όλοι τους (ή σχεδόν όλοι) συντάχθηκαν στο β΄γύρο με τον αντίπαλο του Πελετίδη και στο τέλος συνετρίβησαν παρέα…

(ΥΓ : Το οξύμωρο είναι ότι, οι πιο επιθετικοί (και εντελώς χυδαίοι όμως) ήταν χτες – και συνεχίζουν – στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, ωστόσο, στο τέλος ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του δημάρχου να κατατεθούν χρήματα στην ΤτΕ γεγονός που χρήζει ψυχανάλυσης ! ''Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη'', στην περίπτωση όμως της ''Ώρα Πατρών'' γεννά και πολιτικό θράσος.....

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: