Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ : ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!! [ video ]

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ :΄΄ΔΗΜΑΡΧΕ, ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ΄΄
Ο πρώην υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης ,λίγη ώρα πριν κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους από την Πάτρα όπου βρίσκεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Πατρέων και του είπε ΄΄ό,τι έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας για τη διέλευση του τρένου από τον αστικό ιστό της πόλης ισχύει στο ακέραιο΄΄.
Τις εξηγήσεις αυτές έδωσε ο Χ.Σπίρτζης μετά τις δηλώσεις του νυν υπουργού Κων. Καραμανλή ότι δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και άρα δεν μπορεί να γίνει η υπογειοποίηση του τρένου.
Ο Χ.Σπίρτζης ξεκαθάρισε στον δήμαρχο πως έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την υπογειοποίηση από Ρίο μέχρι Αγ.Διονύσιο, έχουν κατατεθεί οι μελέτες στην ΕΡΓΟΣΕ και άρα λέει ψέματα ο Καραμανλής ότι δεν βρήκε τίποτε .

Μάλιστα ο Χ.Σπίρτζης ανέφερε στον δήμαρχο πως όλα αυτά θα τα πει δημόσια στη συνάντηση που θα είχε με τους δημοσιογράφους.
Αργότερα ο Χ.Σπίρτζης έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Δείτε το βίντεο

Ρεπόρτερ

Οριστικό όχι από τον Κώστα Καραμανλή στην υπογειοποίηση του τρένου

Ο νύν υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει τους Πατρινούς... να ξεχάσουν το υπόγειο τρένο. Μιλώντας στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο δήλωσε πως... δεν θα κοροϊδέψει τους Πατρινούς. Πως δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει μελέτη. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν θα βρει χρηματοδότηση.
Ο υπουργός τα έβαλε με την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως μοίραζε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Οπως δήλωσε "το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βρει μία λύση για 1 χιλιόμετρο, να γίνει μερική υπογειοποίηση με την μέθοςο κατ εντ κάβερ. Οχι όμως για 5 χιλιόμετρα. Γιατί τα 5 χιλιόμετρα είναι μετρό και έχει κόστος 1 δισεκατομύριο" πρόσθεσε ο Κ. Καραμανλής.
Και συνέχισε: "Ποιός θα το πληρώσει; Οι Πατρινοί; Οχι. Θα πηγαίναμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε λεφτά. Και τι θα σου έλεγε η Ευρώπη; Θα το χρηματοδοτούσε; Ε είναι προφανές πως δεν θα χρηματοδοτούσε μετρό στην Πάτρα".
Δήλωσε ακόμη πως ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει υποσχέσεις αλλά δεν θα το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: