Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

APARTHEID FREE ZONE : Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ !!!

Σήμερα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το Cobra High, στο Νέο Κόσμο μετατρέπεται στην πρώτη Apartheid Free Zone στην Ελλάδα – μια πρωτοβουλία του BDS Greece για τη δημιουργία χώρων που δεν συνεργάζονται με το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ και καταδικάζουν κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων. Το BDS Greece καλεί σε ένα πάρτι με τις μουσικές του Phil Diamonde. Από τις 20:00 μέχρι όσο πάει. Διαβάστε λεπτομέρειες για το πώς θα πάτε εδώ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ APARTHEID FREE ZONE
H καμπάνια των AFZ προωθεί τη δημιουργία χώρων έμπρακτης αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης. Ακολουθώντας το παράδειγμα από τον αγώνα ενάντια στο καθεστώς Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής η καμπάνια επιχειρεί να κόψει τους δεσμούς συνενοχής με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ. Ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τη δημιουργία καθεστώτων απαρτχάιντ ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Οι χώροι που συμμετέχουν στην καμπάνια του Apartheid Free Zone φροντίζουν να μην συμβάλλουν στη διαιώνιση του καθεστώτος Απαρτχάιντ και να μην συμμετέχουν σε οικονομικές η άλλες δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο θεσμός των AFZ εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς εκατοντάδες καταστήματα, πολιτιστικοί χώροι, αλλά ακόμη και συνδικάτα η δημοτικά συμβούλια εντάσσονται στην προσπάθεια.
Το Cobra High στηρίζει την πρωτοβουλία του AFZ και γίνεται το πρώτο Apartheid Free Zone στην Ελλάδα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BDS
Το Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις (BDS) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε ύστερα από το αίτημα της παλαιστινιακής κοινωνίας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Το BDS υποστηρίζει την απλή αρχή ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Διαβάστε αναλυτικότερα.εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: